VALIKKO
10.3.2019 20:47

Yksityiskohtia kotoa

Olemme ehtineet olemaan kotona nyt pari päivää reissun jälkeen ja tuntuu sopivalta ajalta esitellä muutamia yksityiskohtia meiltä kotoa. Vaikka matkastuminen on ihanaa on silti aina ihanampaa palata kotiin. Nyt olen kuitenkin huomannut sen kuinka erilaiselta kotiin palaaminen tuntuu kun koti on itsellekin vielä aivan uusi paikka. Vaikka asunto tuntuu edelleen hieman vieraalta on kotona todella hyvä olla.

Kissavahtimme (eli poikaystävän pikkuveli) oli jättäny asunnon moitteettomaan kuntoon ja jopa ottanut sängystä aluslakanan pois. Tämä helpotti kotiinpaluuta ja lakanoiden vaihtoa väsyneenä. Viihdyn maailmalla, mutta mikään ei korvaa omassa sängyssä nukkumista ja omassa keittiössä kokkailua. Plussaa tietty kissoista joita ehti tulla jo kova ikävä.

Nyt kun olemme taas turvaisasti oman katon alla, ehdin nappaamaan muutaman kuvan kotimme yksityiskohdista. Tässä on siis hieman maistiaisia, siitä mimmoisessa asunnossa asumme tällä hetkellä.

 

marimekko peltipurkki

Keittiön ikkunalaudalta löytyy pari peltipurkkia, sillä ne istuvat ikkunan äärelle somasti. Tädiltäni saamassani marimekon purkissa säilytämme pusseja Nordqvistin Keisarin morsian -teetä. Keisarin morsian on se tee, jolla aloitin teen juomisen ollessani 17. Yli kaksikymmentä vuotta vanhasta muumi-purkista löytyy kissojen namit ja kissat tietävät sen hyvin. Heti kun purkki aukeaa, kuuluu pienten tassujen lähenevää töpöttelyä. Purkki piti jopa nostaa kaappiin eräs päivä, kun nuorempi kissoista herkkupeppuna päätti vetää purkin lattialle ja leväyttää sisällön siihen paikkaan.

yksityiskohtia kotoa

Olohuoneessa meillä roikkuu vanhempieni vanhat Vallilan koivukuja-verhot. Pienempänä en yhtään pitänyt Vallilan kuoseista, mutta nyt hieman vanhempana olen ihastunut. Näissä verhoissa toistuu vielä omat suosikkivärini, keltainen ja oranssi. Verhonipsuista on myös ripustettu viime jouluna poikaystävän vanhaan asuntoon hankitut kausivalot, jotka luovat tunnelmaa iltaisin.

ikea sinnerlig

Makuuhuoneessa meillä on Ikean Sinnerlig-varjostin, jota olen katsellut jo pitkään. Näitä näkyy facebookin sisustusryhmissä useissa kodeissa, enkä yhtään ihmettele miksi. Tykästyin varjostimeen ystäväni vanhassa asunnossa Helsingissä. Himmeä lamppu loi seinille kauniit varjot. Nyt lamppu on aivan liian kirkas ja se täytyy vaihtaa himmeämpään.

helsinki-malmi

Makuuhuoneen kirjahyllyn päältä löytyy pari viherkasvia, poikaystävän hymypatsas, Helsinki-Malmi –juliste ja ihanat Sammanhang-laatikot, joissa säilytämme asusteita. Korkkiset laatikot olivat heräteostos ennen muuttoa. Poikaystävä bongasi laatikot ikeasta ja oli vahvasti sitä että tarvitsemme ne. Pistin vastaan, mutta onneksi luovutin, sillä onhan nuo kauniit.

 

Mitkä on teillä kotona semmoisia yksityiskohtia joista pidätte?

Kommentit

 • Sini

  Onpas ihanat noi Vallilan verhot! *.* Ihastuin Vallilan kuoseihin nähdessäni sitä ensimmäistä kertaa sukulaiseni makuuhuoneessa, se on tosi nättiä!

   0
  • Emilia

   Salaa katselin näitä verhoja vanhempieni luona ja ehkä hieman hihkuin kun kuulin että saadaan ne! 😀

    0
 • Liisa

  Nuo Vallilan verhot on tosi ihanat! Omassa kodissa viehättää tällä hetkellä eniten konjakkinahkainen lepakkotuoli. Ikisuosikkeja on puuhella, miehen papan tekemä höyläpenkki eteisen pöytänä ja mun isän lapsuudenkodista ikivanha kahvipurkki. Purkin kyljessä lukee ”Bygg stadion, drick Stadion kaffe” ja toisella puolella samma på finska. Säilytän sen sisällä teepusseja.

  P.S. Keisarin morsian on munkin suosikkitee.

   1
  • Emilia

   Katselin itse juuri facebook-kirpparilta Unikko-kuviosta lepakkotuolia, mutta se oli jo niin villi etten uskaltanut avopuolisolle ehdottaa. Konjakkinahkaisen voisin kyllä huolia! Vanhat esineet on ihania sisustuksessa, puuhellasta vain haaveilen.

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.