VALIKKO
1.6.2018 08:00

5+2 kirjaa elämän- ja tunteenkaipaajalle!

Oon kirjoittanut ennenkin kirjasuosituksia omista lemppareistani – joita tuli väkisin mukaan tähänkin listaan- mutta nyt listaus koostuu pääosin omistamistani kirjoita, jotka aion lukea nyt vapaa-ajalla. Oon lukenut himoshoppaajat ja bridgetit ja kaikki niiden sielunsiskot, mutta oikeesti mä imen itseeni kirjoja mitkä tuntuu, vaikuttaa ja muuttaa mua. Jos sä haluut lainata jonkun, niin Tampereelta löytyy!

KELTAINEN MAAILMA Albert Espingen

ÄLÄ PELKÄÄ OLLA IHMINEN, JOKSI OLET MUUTTUNUT.

Espingen sairasti nuorena syöpää kymmenen vuoden ajan. Häneltä amputoitiin toinen jalka sekä toinen keuhko ja pala maksaa. Koettelemuksistaan huolimatta hän painottaa, että kaikenlaiset menetykset ovat vain hyvästä. Sairauden voittaminen vaatii voimia ja elämäntahtoa,ja oivallukset, jotka syntyivät sairaana ollessa, ovat hänelle hyödyksi jokapäiväisessä elämässä.

Keltainen maailma opettaa paitsi myönteistä ajattelua myös tunnistamaan ”keltaiset” jotka ilmaantuvat elämään yhtäkkiä ja muuttavat sen suuntaa pelkällä keskustelulla. Keltaiset ovat ihmisiä, jotka antavat elämälle tarkoituksen ja auttavat vaikeuksien yli. He eivät ole rakkaitamme tai ystäviämmme vaan jotain siltä väliltä.

Kirja kertoo siitä, millainen voima unlemilla on. Se on tärkeä puheenvuoro vakavasta aiheesta, joka koskettaa tavalla tai toisella meitä kaikkia. Se on kirjoitettu lämpimästi ja ymmärtävästi, ja sen elämäniloon on helppo uppoutua.

Ostin tän joskus kevättalvella Suomalaisen kirjakaupan poistomyynnistä, mutta jotenkin se pääsi unohtumaan kokonaan. Uuden lempi  värini – keltaisen- tiimoilta aloin kuitenkin tutkia kirjavalikoimani Nancyn lisäksi toista keltaista kirjaa, joka ei ole vielä niin puhkiluetun näköinen. Ja hei ostamalla tämän kirjan tuet Syöpäjärjestöjen valtakunnallista neuvoontapalvelua.

 

EMME USKO ENÄÄ PAHAAN Riku Korhonen

Kun miehet alkavat elvyttää vanhoja myyttejä, naisten on parasta valmistautua uusiin kyyneliin.

Emme usko enää pahaan on vimmainen romaani naisesta ja miehestä, tarinoiden voimasta ja neuvottomuudestamme pahan edessä.

Ne Suomalaisen kirjakaupan alennuskorit. Ja aivan varmasti et haluan vain velloa voimattomuudessa tehdä mitään kaikelle sille pahalle mitä maailmassa, elämässä ja joskus kotonakin on. (Jos tämä kirja kiinnostaa tai oot jo lukenutkin sen, niin mulle tulee etukäteen vahvasti mieleen Maria Jotunin Huojuva talo, mikä lukeutuu lemppareihin!)

 

POIKANI ÄÄNI Chris Cleave

MIKÄ PITÄÄ MEIDÄT ELOSSA, KUN MITÄÄN SYYTÄ EI ENÄÄ OLE?

Kun Arsenalin jalkapallostadionilla Lontoossa tehdään terroristi-isku, tuhansien kuolleiden joukossa on myös nelivuotias poika ja hänen isänsä, Arsenalin vannoutuneimmat kannattajat. Kun pommi kotijoukkueen päässä räjähtää, pojalla on kädessään pieni kangaspupu, joka löytyy myöhemmin tuhkan ja tuhon keskeltä.

”Hyvä Osama”, alkaa pojan äidin kirjoittama kirje Osama bin Ladenille. Se kertoo pommi-iskun jälkimainingeista: siitä, kuinka suru tekee ihmisestä aivan toisenlaisen; kuinka ympärillä hengittävässä kaupungissa ei tunnu olevan enää mitään sääntöjä; kuinka yhteiskunnan luokkaerot murtuvat jonkin suuremman alla.

Sain tänme  17-vuotislahjaksi parhaalta ystävältäni, parhaalta kirjojensuosittelijaltani. Oon lukenut tän yhdeltä istumalta silloin, mutta nämä kolme vuotta se on pyörinyt mielessä. Ja se on vaan saatava lukea taas. Tää on ainutlaatuisimpia kirjoja mitä oon lukenut.

 

NORSU NAILONEISSA – naiseudesta, ruumiista ja nälästä Anna Johansson

Millaista on olla lihava nainen? Entä miltä tuntuu olla nälkäinen nainen? Ja miten yhteiskunta määrittelee sen, kuka oikeastaan on lihava?

Kaikkialla läntisessä maailmassa tuntuu olevan sama ongelma: lihavaa naista ei kunnioiteta eikä arvosteta. Kirjassa kumotaan virheellisiä käsityksiä ja pohditaan laihduttamista, syömishäiriöitä ja lihavuuteen liittyvää häpeää sekä lihavan naisen roolia. Kirjassa näytetään myös, miten elokuvat ja kirjallisuus käsittelevät lihavuutta. Teoksen perussävy on positiivinen ja sen sanoma on selkeä: hyväksy itsesi, oma lihavuutesi, vartalosi ja ulkonäkösi!

En muista oliko tästä kirjasta ote lukion psykologian kurssikirjoissa vai jossain opettajan tehtävänivaskassa, mutta siitä asti mä oon toisella silmällä katsellut milloin tää tulee vastaan. Tässä taannoin Tampereen Silinteri kirpputorilta. Eurolla. Mä en väitä olevani ikinä ollut olevani yhteiskunnan määrittelemä lihava nainen, mutta koska meistä moni on kuristettu ulkonäköpaineilla, valheellisilla peilikuvilla ja minäkuvilla, mä aattelin et tää pitäis ehkä lukea jonkun muunkin. Millaista on olla lihava nainen? Entä miltä tuntuu olla nälkäinen nainen? Kuka ei ole joskus ollut ainakin toinen näistä naisista?

 

TIRANAN SYDÄN Pajtim Statovci

Olen yrittänyt työntää häntä loitommas, ulos ikkunasta niin kuin aaveen, sillä pelkään häntää, vaikka hän ei ole täällä enää, ei ole ollut kohta vuosikymmeneen, pelkään sitä miten pidän häntä elossa.

HENKEÄSALPAAVA ROMAANI TARPEESTA TULLA NÄHDYKSI.

Patjim Statovcin toinen romaani (se ensimmäinen on Kissani Jugoslavia ja on aivan jumalaisen upea teos) vie mystiseen ja kiehtovaan Albaniaan, jonka lähihistoria sulkee sisäänsä toinen toistaan traagisempia ihmiskohtaloita. Tiranan sydän on verevä ja kaunis, yltäkylläisenä virtaava romaani sodasta ja rakkaudesta, julmasta ulkopuolisuudesta ja kuolemasta, valheista joista tarinat saavat voimansa.

Tää on se mitä luen nyt. 1/3 aikana oon parkunut tekoripsiä poskille ja halunnut tehdä niin paljon.

+ 2

TYTTÖ JOKA NIELAISI EIFFEL-TORNIN KOKOISEN TUHKAPILVEN Romain Puértolas

(linkki vie adlibrikseen missä on kirjasta hyvä kuvaus, mutta ei kaupallinen yhteistyö.) Mä luin lainasin ja luin tään ehkä kuukausi sitten. Se oli yhtäaikaa niin sielun särkevä, käsittämättömän kevyt hyvänmielen kirja, monitasoinen ja syy itkeä kaikkea koti-ikävästä luonnon katastrofeihin, voimattomuuteen ja ihmisten hyvyyteen. Ja tässä kävi nyt niin että tuo kirja on tulossa mulle omaksi heti kun paketti pääsee kotiin asti.

IRAKIN PURKKAJEESUS Hassan Blasim

Kannattaa vain llukea tuo Adlibriksen kuvaus, jonka kanssa en edelleeenkään tee yhteistyötä. Tämä jos taas joku on hetkeen herättänyt ajatuksia, samoin Blasimin toinen teos Vapaudenaukion mielipuoli. Jälkimmäisen tavoittaa hyvin ainakin kirjastoista, pikaisella haulla en tiedä mikä kirjakauppa sitä myy.

 

Kun nää on kahlattu läpi niin täältä löytyy syksyltä lisää: Hajottavat ja rikkovat 9 kirjaa, joita et unohda!

Kommentit

 • Laura

  Vaikuttaa älyttömän mielenkiintosilta kirjoilta! Muutama on sellanen, että voisin heti pistää omalle lukulistalleni. Mun kesän bucketlistan yks kohta olikin lukea (jopa) yksi kirja, tässä voisi olla potentiaalisia vaihtoehtoja. Rakastan kevyitä kirjoja, mutta vielä enemmän rakastan syvälle tunkeutuvia kirjoja, joiden juonikuvioita mietin oikeasti vielä useiden vuosien päästä ja joista on tarve puhua ääneen seuraavat päivät kirjan lukemisesta.

  Mä luin keväällä 3096 päivää -kirjan ja kirjotin siitä arvostelua, käy lukasemassa jos kiinnostaa 🙂

  http://laura-linnea.blogspot.com/2018/04/kirjavinkki-3096-paivaa.html

   0
  • Sara Kuparinen

   Kiva että löysit heti kiinnostavia teoksia! Luin nyt itse tuon Keltaisen maailman ja se ainakin on yhtä aikaa kevyt ja niin pysäyttävä!

   Käyn ehdottomasti katsomassa löytyiskö sulta mun kesälistalle kirja lisää!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.