VALIKKO
15.4.2019 12:05

ÄÄNESTÄMÄSTÄ PÄIVYSTYKSEEN

Huomenna lähtee juna kl. 09 kohti Joensuuta. Arvatkaa missä minä olen – Taysin Gastro-osastolla!

Tätä reissua on kyllä pohjustettu monen päivän kivulla, jotka aiheuttivat kotona pahoinvointia ja huimausta sekä putoamisia lattiatasolle -onneksi siippani on käyttänyt epäitsekkäästi aikaansa oppiakseen ottamaan kiinni tosi nopeasti!

TENS-laite, jääpussit, kauratyyny, piikkimatto ja kaikissa asennoissa ja alustoilla makaaminen ja yritys unohtaa koko kipu ja elää normaalisti, eivät nyt ole tuoneet enää ollenkaan apua.

Eilen, perjantaina 14.pv, olo oli heikko monen päivän kipujen takia, mutta äänestämään oli lähdettävä. Ja sieltä sitten Acutaan, sänkyyn ja kanyylia käteen ja tippatanko viereen, hirveä vihreä ja kolme kokoa liian iso Nuuskamuikkusen telttaa muistuttava sairaalapaita päälle.

Enkä muista oonko ikinä itkenyt niin paljon puhtaasti kipua, kun eilen. Itken usein kivuissa, mutta siihen yhdistyy tunteita, kuten katkeruutta, pelkoa, surua tai vihaa, kateellisuutta.

 

Suolaliuokset on tippunut tässä nyt noin 18h ja olkavarteen on pistetään oxanestia aina kun vinkaisee. Voin sanoa että se tuntuu ihan okei ole verrattuna ensin tiputettuun litalginiin…  Ei ole ihan mun kipujen lääke se.

Katsotaan kyllä miten lääkkeiden käy, kun lääkäri soittaa kipupolille, missä ollaan kyllä innokkaita lopettamaan kaikki opioidit. Joita saan parikolme päivää sairaalassa kun en pärjää kotona ihan vaan kipujen takia. Sen kanssa, että mulla on kylkiluissa luukipua, ylävatsassa voimakkaita kramppeja, ja sisäänhengitys laukaisee vihlontaa ja ”puukon iskuja” ylävatsaan ja keuhkoihin.

Perjantaina rautaa 💉

Mulla on siis ongelmia hemoglobiinin ja ferritiinien kanssa. Hb oli perjantaina rautainfuusiossa 80, kaksi päivää sitä ennen 76 ja nyt maanantaina 73. Ferritiinien lukuja en tiedä, mutta lääkärit ovat huolissaan kun ei ole mahdollista että tämä olisi normaalia arvojen laskua. Jatkotoimia ovat ainakin tänään taas pari tuntia valuteltava rautainfuusio (en pidä siitä kun vaikka miten tiputetaan nesteen kanssa ja tosi hitaasti, niin se tuntuu epämukavalta suonissa, samanlaisia vai eroavia mielipiteitä?) Lisäksi tällä kertaa tahdotaan selvittää että minkä helvetin takia oon niin aneminen ja mistä niin paha raudanpuute tulee. Niinpä saan tässä joskus ajan jonkin Taysin pienemmän aluesairaalaan kutsun, että tähystetään vatsa ja suolisto. Eikä tarvinnut kun sanoa että voin tulla, jos saan täyden anestesian kumpaankin toimenpiteeseen. Ja onneksi tämä luvattiin ja aikani laitetaan nimenomaan päivälle milloin on anestasiapäivä, eli ihan leikkaussaliin asti mennään, ettei vaan tarvitse kokea enempää kipua niiden takia.

Toistaiseksi olen saanut sekä Acutassa että gastro1:llä erittäin hyvää kohtelua ja ymmärrystä. Ja omat vaatteet tuo terveemmän olon, enhän ole sairastunut, oma kipusairauteni vain lyö vähän yli taas. Mulla on puolivalmiina postauksia suuntaan jos toiseen! Teidän toiveetkin on huomioituna – kohta tiedätte mit pakata sairaalakassiin ja mistä mä haaveilin jo aiemmin ja mistä nyt. Jännittää vähän alkaa laittaa niitä ylös, oon tietoisesti vältellyt niiden erojen ajattelua aiemmin!

Kun tämä reissu on takana, aion kiitää Kehräsaaren käsityökaupasta jonkun ihanan rusettipannan! Kyllä kivuissa ja sairaana on ihana vähän ehostautua ja uusi keväinen rusettipanta on se mitä nyt on ajatellut viikkoja!

Toivottavasti pian kroppa ja sen toiminta palaa pian taas normaaliksi!

Itku tulee jo ajatuksesta, että kun odotettu Joensuun reissu peruuntuu jonkun typerän rikkinäisen ja vammaisen kehon takia. Mä oon niin väsynyt sellaiseen.

Ohdeer, palataan taas! 💜

 

TYKKÄÄTHÄN JO HETKENKETKU FACEBOOK – Sivusta? Linkki ei onnistu puhelimella, mutta ota alta haltuun!

https://m.facebook.com/pullankuvatus/?tsid=0.5839851634127429&source=result

Jokainen postaus linkataan sinne, päivitän storyä ja teen sivustolle julkaisuja, joita ei muualta näe!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.