VALIKKO
7.10.2018 13:20

DIY: HAUSKA JA ILMAINEN KOKO PERHEEN JOULUKALENTERI, JOSTA PUHUTAAN KOKO VUOSI !

KULUTON JA KAIKEN IKÄISILLE SOPIVA JOULUKALENTERI. DIY, MUTTA ASKARRELLA VOI OMAN HALUN MUKAAN TODELLA PALJON TAI MINIMISTI.

Kalenteri rikastaa lapsen mielikuvitusta ja luo perheelle yhteistä aikaa ja yhteisen jutun, kun joulukuun mittaan Joulutontusta tms. tulee perheelle tärkeä, ja uusia juttuja odotetaan jo illalla!

SULO

Viime vuonna meidän iskä sai ajatuksen, että tänä vuonna voisimme luopua lelukalenterista, ja sen sijaan kutsua Joulutontun ilahduttamaan pikkusiskoani (silloin eskarilainen). Ja saatiinkin joulukuuksi kylään niin mahtava ja nokkela joulutonttu, Sulo, että hänestä tulikin varsinainen kuuluisuus!

Kuten tiedätte, minä en asu enää lapsuudenkodissani, mutta minulle piti joka päivä lähettää kuva Sulomme tempauksesta! Sen hetkinen kumppaninikin innostui, joten hänkin tahtoi kuvat jos ei nähnyt niitä minun puhelimestani, kuulemma myös hänen äitinsä innostui kuun mittaan.. Kummitätini odotti joka päivä Sulon tuomaa joulukalenterin luukkua. Lopulta myös 19-vuotiaan veljeni kaverit tiesivät Sulon jutuista!

Sulo oli meidän joulutonttumme, joka päivisin nukkui siskoni joulusukassa ja öisin teki salaisia tarkkailuretkiä kodissamme. Tonttu vaan oli sekä hillittömän hauska keppostelija, että hieman huonotuurinen, joten jokaiselle joulukuun aamulle riitti naurua.

IDEA JA TOTEUTUS

SULOINEN JA HAUSKA JOULUKALENTERI ILMAN KULUJA!

Sulo tuli 1. joulukuuta, mukanaan kirje, jossa kertoi olevansa tonttumme, mutta myös vähän hassu ja unelias, ja toivoi siskoni aamuisin etsivän hänet ja laittavan nukkumaan omaan petiinsä. Ja jokaisena aamuna tonttu todella odottaa lasta jossain päin taloa!

Muun muassa näistä paikoista siskoni löysi Sulomme!

Valitsin nämä myös esimerkkikuviksi inspiroimaan muiden joulukalentereja, sillä kuten huomaatte, nämä Sulon touhut ovat melko täysin päinvastaisia. Niinpä riippuen lapsen/lasten iistä, kiinnostuksen kohteista ja ihan päivästä, voivat jouluystävänne temput olla millaisia vain! Me satuimme onneksi saamaan aivan siskoni (ja itseni) oloisen tontun! Yhtä lailla hän grillasi kirpeänä pakkasaamuna vaahtokarkkeja kauniissa asetelmassa, -ja niinpä meidän perheessäkin innostuttiin samaan talvipäivän maistuvaan aktiviteettiin! Mutta toisena aamuna hän oli hurjemmissa kiipeilytehtävissä itse Spidermanin kanssa! (tämä kuva jäi kaikkien mieleen, pitkään aikaan ei takanreunaa voinut katso muistamatta miten lättäjalkainen ja iso peppuinen tonttumme rohkeana kiipeili supersankarin kanssa!)

Tontun pelaillessa lautapeliä säästöpossujen kanssa, oli meilläkin pelipäivä. Ja Sulo kaivoi ensimmäisenä esiin piparkakkutaikinat! Sulo toisinaan siis ennusti tai toivoi mitä talossa sinä päivänä touhutaan! Askarrellen ja leipoen hän lasketteli mukanamme jouluvalmisteluissa. Toki toisinaan hän toi vain naurua päivään!

HOX!

Taitaessaan lapsi voi myös itse kirjoittaa Korvatunturille ja pyytää teidän jouluvalmisteluihinne mukaan kaveria Pohjoisesta! Tontun sijaan voitte saada ehkä joulukissan kehräämästä muorin helmoista tai jopa itse keksijätontun kiireiltään, ehkä jopa Tonttuhattuinen Barbie on hän, joka tahtoisi joulua odottamaan kotiinne!

TARVITSET:

  • Joulumieltä ja sen odotusta, jota löytyy myös perheesi lapsilta, tai jota tahdot heillekin opettaa.
  • Mielikuvitusta!
  • Korvatunturilta tulevan jouluisen ystävän mukaanne!

PÄHKINÄNKUORESSA:

Joulukuun aamut alkavat jouluystävän luomilla kuvaelmilla hänen öisistä tekemisistään, ne voivat olla arkisia tai hassuja. Jouluystävä voi esimerkiksi olla valkoisessa asussa muistuttamassa, että tänään on Karate harjoitukset. Tai katsomassa telkkaria leffaliput eväidensä alla. Mitään uutta ei tarvitse ostaa, Jouluystävä tutkii ennen kaikkea teidän kotianne ja tavaroitanne! Meidän Sulomme lähti aaton vastaisena yönä takaisin Korvatunturille ystäviensä luo.

On lokakuu, ja meillä odotetaan jo Sulo-tonttua ja sen uusia temppuja! Hänestä puhuu niin pikkusiskoni, kuin muukin perheeni! Tuleekohan teillekin jouluystävä? Vai onko teillä jo oma tuttu, joka osallistuu jollain tapaa jouluunne? 🙂

Kommentit

  • Katja

    Voi Sulo! ❤️

     2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.