VALIKKO
9.10.2017 16:00

Ennakot ensikodin astiakaapista

En tiiä huomasitteko, mutta mulla oli etenkin vähän nuorempana obsessio muumiastioihin. Mulla on 18mukia, kuusi kulhoa, kuusi lautasta, kannu ja kahvinpurujen säilytyslaatikko (sillä on epäilemättä joku nimikin, mutta en kyllä saa päähäni että mikä). Mulla oli joskus kunnianhimoinen tavoite kerätä kaikki mukit, mutta nyt viimeisen kolme vuotta oon alkanut lipsua. Kävi niin että missasin jonkun vuoden Joulumukin ja sitten se vähän jäi. Nyt kuitenkin tän vuoden talvimalli on niin käsittämättömän kaunis että voi olla että mulla on sittenkin tarve hamstrata lisää muumimukeja.

Sitten tuli KoKo, johon oon onnistunut nyt Suomeen palattuani keräämään vaihteeksi muutaman mukin. Kummitädilläni on mulle tähän ruokalautasetkin! Mä en halua syviä ruokalautasia, mutta sen sijaan noille isommille KoKon kulhoille on vielä huutava tarve, niistä kun on niin hyvä vetää kaikki aamupuurosta kalakeittoon ja risottoihin.

Halusin ihan vitsillä viedä äidiltäni nuon valtavat muoviset ”skumppalasit” lukiossa mukanani koulun asuntolaan, ne jotenkin vastas mun skumppalasien tarvetta noin kokonsa puolesta. Ja itseasiassa niistä oli aika cool lusikoida esim. jogurttia, niin en taidakkaan hankkiutua niistä eroon, niin kuin alunperin oli tarkoitus. Nuo kulhot taas ovat vieneet auttamattomasti mun sydämen, yleensä niihin tulee iskettyä karkkia, mutta en kyllä keksi myöskään mitään aterimin syötävää ruokaa mikä ei olis noista vielä suuhuni mennyt.

Totta kai mullekin on vuosien varrella kertynyt satunnaisia astioita siinä missä kodin sisustusesineitäkin (Mariskooleja, Partyliten kynttiläsomisteita..), mutta surprise niistäkin nuo merkittävimmät ovat well, kahvikuppeja. Mun kahviaddiktio on varmaan tunnettu kun näitä kuppeja riittää. Että hei, luokseni saa saapua kahville! Lettupannun, sauvaseikoitin, paistinpannu, kattila ja uunivuoka ovat myös tuliterät, että ehkä sitä jonkun kauniin purtavankin luo.

Hyväksyn sen että aterimet ja leikkuulaudat voi hakea Ikeasta ja valita mielellään vielä halvimmat, mutta leikkuuveitset, juustohöylät jne. haluan sen verran laadukkaana ettei tarvitse puolen vuoden päästä pyytää synttärilahjaksi uusia. Juomalasit taas on vielä yks avoin kysymys, mutta näin kymmenen sekunnnin googlauksella voisin kelpuuttaa Ikean IVRIG lasit näin ensihätään, mutta pidämmän päälle Essencet on jotain mitä voisin kotiuttaa.

Olellisia puutteita? Noh, kahvinkeitin.

Oliko sulla kaikki kasassa kun muutit ekan kerran? Keräsitkö kerralla astiaston/astiastot mitä käytät yhä vai ootko vaihtanut uuteen? 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.