VALIKKO
1.2.2018 20:39

Etsimäsi mausteinen linssikeitto

Pohjan tähän täydellisyyteen vein samaiselta prinsessalta kuin persimonmuffinitkin. Alkavan räkätaudin, siivouspäivän ja lumipyryn takia sisällä vietetty päivän päätteeksi teki kuitenkin mieli vähän irrotella lempimausteillani – valkosipulilla, chilillä ja inkiväärillä.

Tällä ohjeella syö isompikin porukka, mutta vastaavasti kevyttä kasviskeittoahan voi huolella vedellä sen isoimman kattilallisen yksinkin.

  • 4rkl sinistä keijua (tai muuta voita)
  • 100g eli puolikas pussi tuore sipulia pakasteena (Itse käytän Kotimaista merkin sipulia) tai 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 370g valkosipulitomaattimurskaa
  • n. 2-3cm inkivääriä
  • 100g herkkusieniä (jos et tykkää voit jättää pois, vastaavasti myös laittaa vaikka kolminkertaisesti)
  • 370g chilitomaattimurskaa
  • 1l vettä
  • 3dl punaisia linssejä
  • 2dl (kaura)kermaa
  • 2-3rkl suolaa
  • 2tl kurkumaa
  • 1rkl pippuria
  • 2rkl hienonnettua chiliä (itse käytin Findus pakastetta)
  • pari rkl/n. 15g basilikaa (taas Findus ja pakastin pelasti)

Huuhdo linssit. Pese ja pilko sienet. Kuori ja hienonna/raasta inkivääri. Kuullota sipuli, valkosipuli ja inkivääri voissa, lisää sienet, sitten mausteet.

Lisää vesi, tomaattimurskat ja anna kiehua muutama minuutti.

Lisää huuhdotut linssit, keitä noin 30min. Lisää kerma ja keitä vielä 5-10min.

Ensimmäiseen annokseen heitin päälle raejuustoa, seuraavaan mozzarellaa. Joku varmaan kokeilis crème fraîchee, tai näiden omaan ruokavalioon käyviä variaatioita.

Enjoy!

Huomenna keittiössäni on irti yks long time no treffi-iltaa, jos onnistun luomaan jotain syöntikaltaista ja ehkä esteettisesti vähän kauniimpaa, niin pääsette kokeilemaan toimiiko teidän illassa paremmin flirtti vai illallinen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.