VALIKKO
4.10.2017 09:00

Flunssantapposhotit (2 ohjetta!)

Ehheh, syksy on edelleen mun mielestä ihana, niin kuin aiemmassa postauksessani kuvailin. Siitä nauttiminen on tosin hieman helpompaa jos ei ole ihan räkäinen, kipuinen ja kylmissään. Elinsiirrettynä ja hyljinnänestolääkkeilläni mun immuunipuolustus on aivan surkea ja mulla olis paljon sanottavaa keskusteluun siitä että saako kipeänä mennä töihin tai lastentarhaan, mulla kun olis jotain muutakin tekemistä kuin kuolla influenssaan.. Mutta kun korviin koskee jo ja kurkku on karhea, on parempi keskittyä positiivisiin puoliin. Peiton alta on parasta kaivautua ylös vain lempisarjoja ja kirjoja paremmista syistä, esim. näistä!

Mä oon aina ollut vähän skeptinen flunssalääkkeitä kohtaan, ja nyt kun en saa käyttää parasetamolia ja burana vaan oksettaa, on otettava järeämmät aseet eli paljon puhutut flunssantapposhotit käyttöön!

Shottilasista aamuisin vedeltävä -ja varmasti irvistelemään laittava- juoma:

Du behöver: Inkivääri (itse laitoin viimeksi tuon kuvassa olevan), sitruuna, 0,5dl hunajaa ja 0,5l vettä.

Kuorin ja raastoin inkiväärin raasteeksi, jota keitin kannen alla puolessa litrassa vettä 20minuuttia. Siivilöin inkivääriraasteen pois ja puristin sen loput maut veteen, sekoitin kuumaan veteen 0,5dl hunajaa ja kokonaisen sitruunan mehut. Annoin juoman jäähtyä ja kaadoin pulloon, mistä sitten oli helppo ottaa aamun shotti ja ainakin kuvitella että tukee sillä vastustuskykyään!

Lämmin mukijuoma:

Du behöver: Puolikas sitruuna, valkosipulinkynsi, muutama sentti inkivääriä, hunajaa.

Purista sitruunan mehu tasaisesti kiehuvaan veteen, laita loppu sitruuna kuorineen mukaan veteen (helpompi puristaa jos leikkaat sitruunan lohkoiksi). Anna sitruunan kiehua ja pilko inkiväärin pala (varmaan vähän mausta kiinni, olisko 2-3cm ideaali?) ja valkosipulinkynsi ja viskaa ne mukaan veteen. Odottele 15min ja kaada -siivilöinnin jälkeen- juoma mukiin, mausta hunajalla ja juo lämpimänä.

Ja sit bäckii keräilemään voimia!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.