VALIKKO
1.10.2019 10:29

”JALKAA TOISEN ETEEN, KOULUUN MÄ RAAHAUDUN. MÄ TARVIIN TASOITTAVAA NIIN EI OO MASENTAVAA” OPISKELUISTA

Puhuttiin rakkaan ystäväni, Totuuden kaipuussa blogin Pinjan kanssa siitä, että näin syksyllä opiskelujen ollessa täysillä päällä ja aivojen loppu, on hyvä että blogia voi täydentää mielenkiintoisilla ja laadukkailla esseillä, joita on kursseille tehnyt. Tämän aamun taisteltuani kuitenkin Julkisen talousjohtamisen aineistoesseen kanssa, oon aivan varma, että te että ikinä lukis mun esseetä, jossa analysoin taloustiedon termejä ja teorioita niin kunnan, valtion kuin EU:nkin kontekstissa, ja julkisen talousjohtajan näkökulmasta kaikissa edellä mainituissa konteksteissa. Palautusaikaa tosin on vielä miltei kuukausi, että ehkä lopulta kuitenkin ihan vaan itseni kiusaksi julkaisen sen taidonnäytteen.

Muuten opiskelu on sujunut ihan mukavasti, muutaman päivän saikuttamisen jälkeen tekemättömien töiden ja kuuntelemattomien luentojen vuori meinasi kuitenkin kerran jo kaatua päälle. On uskomattoman vaikeaa saada to do -listaa kiinni jo muutaman poissaolon (eri kursseilta) jälkeen; kauhulla ajattelen että pitäiskö kaikki kurssit jättää kesken jos menisi vaikka keuhkokuumeessa tai helvetillisessä hermokivussa pari viikkoa ohi.

Onneksi kamalaa stressiä ei opinnoista tarvitse ainakaan vielä näin ekassa periodissa ottaa, näyttää sille että 15opintopistettä tulevat nyt helposti ja kunnialla kasaan, ja sama määrä loppu kesästä tehtyjä opintoja kelluu opintosuorituksessa. Seuraavasta periodista ei ole vielä mitään havaintoa, muistaakseni vero-oikeutta on kuitenkin tulossa! Tavoitteena olisi saada syksyn aikana (tai siis näiden kahden ensimmäisen periodin aikana) kasaan 30 opintopistettä luento-opetuksena järjestetyistä kursseista, ja tehdä joulun aikaan päälle kirjatenttinä kurssi tai kaksi.

Koska taustalla on pitkä sairasloma ja tiedän että oma terveyteni voi psyykkisesti tai fyysisesti (todennäköisemmin varmaan sekä että) heittää muutamassa tunnissa kokonaan ympäri, niin koitan muistutella itselleni, että nyt minä opiskelen ylläpitääkseni hyvinvointiani ja selviytymistäni elämästä, en ehdoin tahdoin ajamassa itseäni niin kovaan ahdinkoon, että olen taas puoli vuotta täysin kyvytön tekemään mitään tulevaisuutta tai edes nykyhetkeä edistävää.

Mä opiskelen tosiaan toista vuotta (tai toista kertaa ensimmäistä puolta vuotta..) hallintotieteitä Tampereen yliopiston johtajakorkeakoulussa. Se kuulostaa siistille, ja sitä se myös on! Suurin miinus on meidän roska-auton vihreät haalarit, joita en oo turhan monesti pukenut päälleni muuta kuin merkkejä mallatessa. Wuups. Mä oon lueskellut meidän omien pakollisten kurssien (esim. johdatusta taloushallintoon, hallitustieteisiin ja oikeusjärjestykseen) lisäksi esimerkiksi sukupuolentutkimusta, sosiaalipsykologiaa ja sosiaalityötä. Odottelen kovasti oikeuden opintojen jatkumista, mutta tahdon pitää myös nuo ihmisläheisemmät tieteet paketissa mukanana. Mua kiehtoo tosi paljon hallinnon taso turvallisuuspolitiikasta; esim. terrorismin kanssa työskentely, ISIS-morsiammien ja lasten kotiutuspolitiikka, terroristi-iskujen ennaltaehkäisy… Mutta samalla myös lasten tasa-arvoinen kohtelu, lastensuojelun, varhaiskasvatuksen ja peruskoulun kehitys ja päivittäminen nykyisiä tarpeita vastaavaksi, että jos joku kysyy mikä musta tulee isona, niin lapsiasiavaltuutettu.

 

Kyllä voi olla kiitollinen siitä, että yliopistolta saa edullista kahvia, ja että joskus on ollut niin älykäs että on budjetoinut take away mukiiin, eikä pitsisiin alusvaatteisiin ja irtokarkkeihin.

Erittäin tyytyväinen pitää olla myös menneisyydeni itseensä, että on tehnyt sisään sekä hajannaisesti kursseja kaikkialta, että yli kymmenen MINÄ SELVIÄN, AAAARGHHHHT, ja OPISKELU henkisiä soittolistoja, jotka koostuvat mitä erikoisemmista suomimusiikin helmistä. Viimeiseksi päälle on jäänyt Igorin opiskelijaelämää!

Mul on taskut tyhjin, mut haittaakse?
Merkkei haalareista vaihtais en
Kovasti duunia pisteiden eteen
Nenä kiinni kirjoissa tentteihin lukee
En pode krapulaa ei oo siihen aikaa
Eikä mul oo varaa krapulasafkaan

Miten sun opiskelut on lähtenyt sujumaan?

 

Ja tästä vielä HETKENKETKU:n facebook haltuun! Saat ekana ilmoitukset uusista postauksista ja näät sisällön mikä ei koskaan blogiin asti ehdi!

Instagram pyörii käyttäjällä @Pullankuvatus.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.