VALIKKO
1.8.2017 17:04

Nokkospinaattiletut (gf)

Meillä asuu laktoosi-intolerantikko ja  keliaakikko. Mä vedän kortisonia ja pikkusisko on nirsoin ikinä tapaamani kakara. Halutaan syödä terveellisesti, mutta ruuan mausta tai laadusta ei tavata tinkiä. Ja meillä muuten syödään paljon.

Mä suosin kasvisruokia ja kun ruuanlaittovuoro sattuu kohcalle niin erittäin todennäköisesti ruokakunta saa eteensä jonkun uuden kokeilun tai ainakin vähän fiksatun variaation edellisestä yrityksestä. En muista milloin olisin viimeksi lukenut ohjetta tai ainakaan noudattanut sitä enää toteutusvaiheessa. Ja koska satun olemaan se kenen ohutsuoli ei handlaa gluteenin käsittelyä ja inhoan makaronia, niin mun jäljiltä ei kyllä löydy makaronilaatikkoa. Tai jos löytyy niin siellä on ainakin miniluumutomaatteja ja mozzarellaa.

Tänään vietetään siskospäivää ja totta kai ruuaksi on oltava jotain oikeasti hyvää. Ah, lettuja. Nokkosta ja pinaattia messiin niin tulee kompensoitua se että ”terveellisen ja laadukkaan” ruokafilosofiani mukaan syötiin lounaaksi kolmen lajin jäätelöbuffet.

 

⋅ 5dl riisimaitoa (epäilemättä tavallinenkin käy mutta näin tulee tietysti överisti parempia)

⋅ 2 kananmunaa

⋅ 2,5dl nokkosjauhoja (itse käytän Viljatuotteen gluteenitonta nokkostettua jauhoseosta)

⋅ 150g pakastepinaattia

⋅ pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä

⋅ 1-1,5tl suolaa

⋅ voita tai öljyä paistamiseen

Eli ei muuta kun ainekset sekaisin (pinaatti sulana) ja puoleksi tunniksi odottelemaan.

Kuvasta puuttuu kolmasosa meidän naurettavan pieniä lättyjä tuottavan emojipannun tekeleistä.

”Joo, hyviä! Mut saaks sokruu?” 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.