VALIKKO
23.1.2018 23:12

Sairaalassa – vaihteeks ja virkistykseks!

No kirjoita sitten blogiisi joutuneesi sairaslomalle, sano että se sattui ja kysy vielä että mitähän seuraavaks.

Oksennustautialert.

No ainakin 10h hirvein vatsataudin aloitus minkä olen ikinä kokenut – ryömi pitkin vessan lattiaa etsimässä pönttöä kun edellisen oksentamisen jälkeen pyörryttää vielä niin paljon ettei eteensä näe.

Päädy acutaan nesteytettäväksi ja saamaan aamulääkkeesi alas. Paitsi ettet edes saa aamulääkkeitä – mitä jostain hyljinnänestosta kun kerran olotila on jo hirveä.

Se hermokipu siitä sairaasta, jatkuvasta oksentamisesta. Ahhhhh. Yammy.

Sit onki varmasti jo seuraava tauti eli 39c kuumetta ja ootkin jo osastolla taysissa.

Vielä kolmen päivän päästäkin. Pikadieetti -4.7kg kahdessa päivässä!

Oon ajatellu monesti et haluisin vaihtaa blogini nimeks VITUNKETKU JA PASKA MAKSA. Mut ehkä VAIVAISTALON TANTTA olis osuvampi. Onneks näillä gastro-osastoilla ei ikinä oo ketään muuta alle 60-vuotiasta nii ei tarvii pelätä et sattuis vahingossa puhumaan jonkun kanssa.

Mulla on kamala ikävä mun omaa sänkyä ja smoothiebowleja. Ja sitä valtavaa nallea eli ystävien kesken (trans)marttia.

Yeppee. Tätä on olla riskiryhmässä. Joutua sairaalaan koska on tavallinen oksennustauti. Tai päivän kuume. Ja sit joku vielä kehtaa kysyä et onko okei viedä kipeä lapsi hoitoon tai mennä itse prismaan sairaana. Ei, toisille meistä se on viiskytkuus kertaa pahempi tauti ja se tartunta tulee hemmetin helposti, elämäni kohokohta tulee varmaan olemaan kuolema tartuntatautiin.

Hauskaa!

terveisin se vaivaistalon tantta. joka ihan tosi on toista kertaa viikossa osairaalassa, ja viettää hermokipuilevan sairaslomansa mahataudissa sairaalassa.

Kommentit

 • Reetta

  Mun sairautta ja tilannetta ei tosiaan voi vertailla siihen, mitä sun elämässä on meneillään, mutta allekirjoitan täysin ton, että älkää pliis lähtekö sairaana tartuttamaan muita. Mä joudun sairaalaan, jos satun saamaan vatsataudin ja vältän sairaita ihmisiä kuin ruttoa, koska edellinen kokemus oli niin traumaattinen ja samaistun tohon vessan lattialla ryömimiseen ihan liikaa. Hyi! Mut etu oli tietty se että sain oman yksityisen huoneen ja siellä gastropuolella ei tosiaan omanikäistä sakkia kovin usein näy.
  Ihan hirveesti tsemppiä ja jaksamista ja ties mitä, tuntuu että ei sellaset aina ees riitä, mutta silti! Toivottavasti joskus taas näkyillään blogikiulutuksissa tai muissa kissanristiäisissä!

   0
 • T-ykkönen

  Hyvin sanottu. Tosin yksin asuvana joskus saattaa joutua lähtemään myös kipeänä kauppaan, jos sairaus yllättää yhtäkkiä ja jääkaapissa ei ole mitään sopivaa eikä lääkekaapissa särkylääkettä… mutta nojaa, mun viimeisin (ja onneksi ainoa) kauppareissu kipeänä meni niin että kiidin pikaisesti kylmähyllylle, otin tasan ne tuotteet mitkä tarvitsinkin ja äkkiä takaisin mihinkään muuhun sen kummempia koskematta.

  (Ja siis pakkotilanteet on aina pakkotilanteita, mutta jos on joku muu vaihtoehto… esim. kipeää lasta nyt ei ole koskaan pakko laittaa kipeänä tarhaan tai kouluun.)

  T. Diabeetikko, jonka oksennustauti saattaa myös viedä sairaalaan (tosin työskentelen myös sairaanhoitajana, joten pöpöiltä en voi kuitenkaan välttyä).

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.