VALIKKO
20.7.2017 15:27

Spontaanit reaktiot maksansiirtoon; seksistä sairaseläkkeeseen!

Kaikkihan me tiedetään että toisinaan päätyy tilanteeseen missä pitäisi jotain sanoa, mutta ei ole valmista skeemaa mistä poimia suuhun sopiva fraasi. Oon saanut huomata että tää elinsiirtokeissi on sellainen mihin sitä kokemattomat ei osaa sanoa mitään. Ja koska viimeistään nyt mun huumorintajusta on tullut niin mustaa, kieroa ja itseironista että ei mene tunteisiin vaikka mitä sanoisi ja parempi vaan mitä julmemman kommentin heittää niin sitä enemmän naurattaa. Eiks romanttisissa parisuhteissa muka yleensäkin sanoiteta rakkauslauluja uudestan moodilla ”maksaani mä osuman sain” etc. Eikä ole olemassa tyhmiä kysymyksiä.

Mut koska olemassa on vuoristoratafiilikset, kortisoni, akuutit ja traumaperäiset shokit, ahdistukset ja stressit ja toisinaan jotkut kysymykset ja kommentit tulee vaan ulos melko persoonallisissa väleissä niin koin huvittavaks jakaa kanssanne sosiaalisen kanssakäymisen momentteja jotka on saanut mut miettimään ihmisolentojen aivokapasiteetin toimintaa tässä viime viikkoina!

Ei sitä oo niin helppo tajuta:

”Tuonko röökii?” meilahteen.

”Kun pääset pois (meikusta) nii mennää bilettää sun paranemista ja juodaa koko sairaala-aika pois!”

”No vihdoi tulee jotai tasoitusta sun toleranssille – vihdoi meki voidaa päästä sun tasolle juomisessa kun sun toleranssi on poissa!” pillimehubileet?

”Siis onkohan mullaki maksa paskana jos sunki juomisil sai maksakirroosin.” ….

”Saaks sua tulla moikkaa vai tartutaksä vielä?” aivastin toissapäivänä kerran, kannattaa harkita.

”Saaksä sairaseläkettä?” tarkoititko opintotukea?

”Mikä elin sulta otettii pois kun sait maksan?”

”Mitäs sitten kun tuo (uusi maksa) ei enää toimi, vaikuttaaks se sun elämään?”

”Sulla on varmasti olo kuin uudestisyntyneellä!”

”Miten uskoontulo on muuttanu sua?” anteeks mä en oo uskossa ”no kenen sä luulet parantaneen sut?” how about meilahden ammattitaitoisen henkilökunnan ja Suomen maailman kärkitason elinsiirtojen ja terveydenhoidon.

 

Kiitti kamut:

”Jäiks sulle mitää arpee?”

”Ainahan sä voit tatuoida tohon koristeeks kukkia tai vaik jonku runon.”

”Onneks on myös kokouimapukuja.”

”Haluaisiksä olla mielummin kuollut kun elää sen kans et veit jonku muun elämän?”

”Saaks tohon jonkun valtion maksaman plastikkakirurgian kun eihän se oo sun vika et siihe tulee noi iso arpi?” jep. jätkällä oli ikää vaan 28vuotta.

”Onneks sä oot aina ollu nii hoikka ettei ees näytä mitenkää tosi pahalle vaikka saat painoo ja oot turvonnu.” oliko se sit pakko ottaa puheeks😀

”Tää on nyt sun loppuelämän alku.” melkein yhtä paha kun jäsenliiton ELINEHTO niminen lehti. rip.

 

Seksivibat ja pahantytönsyndrooma:

”No hei, ainakaan et ikinä herää aamulla ja kadu et oot nussinu jotai luuseria. Alat näyttää jo ilma vaatteitaki sille et kuka vaa ei uskalla yrittää.”

”Miten sä voit harrastaa seksiä?” sama #jätkä28

”Mä tykkään siitä et tytöllä on arpia kun mäkin oon ajatellu alkaa viillellä.”

”Voiks sairaalas panna? — no mut onhan siel suihkuki.”

”Saatko sä käyttää huumeita?” joo, suomen huumausainelaissa on sellane alaotsikko et elinsiirretyt on vapautettu käyttöö, hallussapitoa, kasvatusta ja maahantuontia koskevista rajoitteista, kui? 

 

Ja tapahtuu vain sairaalassa henkilökunnan kanssa:

”Ai, että, ai että sut on oikeesti niin kuin leikattu ja oikeesti vaihdettu maksa niin kuin kokonaan toiseen maksaaan?” no eiku kenkälusikalla kaivettiin nielun kautta ulos ja laitettiin tilalle puolikas haima. 

”Tiedätkö sä et mikähän lääkäri tollasia elinsiirtojuttuja taisiis sua hoitaa? ” villi veikkaus et sisätautilääkäri tai kastrokirurgi vois pärjätä. ”No mä laitan meidän lääkärille ja polille ja hei ensiapulääkärille.”

”Sä varmaa ymmärrät et meillä ei kauheesti oo tollasia elinsiirtojuttuja.” klo 23 lauantai-iltana

”Ihan hirveästi onnea! Niin paljon onnea! Eihän sitä aina voi kun onnitella kun toinen on elinsiirtoon päässyt! On se niin ihanaa! Onhan onnistunut elinsiiirto onnekkaampi satttuma kuin lottovoitto! On varmasti kuin vauvan olisit saanut! Onnea onnea onnea ja ihanaa!” :))))))))))))))))))))))9))))))))))))) 

Ja loppukevennykseksi mitäpä itse olen suustani päästänyt _lääkäreille_:

”Saanko polttaa kukkaa kun nää kipulääkkeet ei nyt varsinasesti toimi.” uus elämä, uus harrastus?

”Saanko ottaa silarit?” uusia kauneusihanteitakin

”Saanhan syödä sushia saanhan?”

”Oon varmaa teidän ihmiskoe ja oikeesti katotte vaan kauan menee kiduttaa melkei terveestä ihmisestä psykoottinen vihannes.”

”Sä oot kyllä ihan järkyttävän hyvännäköinen.”

”No se, no, no teistä se kuuma mies se lääkäri.”

Ootko saanut tai sanonut tragikoomisia kommentteja tilanteessa jossa olis voinut olla parempi pysyä hiljaa? :–D 

Kommentit

 • Nimetön -

  ”Sä varmaa ymmärrät et meillä ei kauheesti oo tollasia elinsiirtojuttuja.” klo 23 lauantai-iltana
  Mitäs outoo tällasen sanomisessa muka on?
  Plus miten viikonpäivä ja kellonaika liittyy tähän

   0
  • Sara Kuparinen

   montaa muutakaan näistä heitoista en sanoisi oudoiksi, mutta tuo oli kommentteja mitä olis ehkä voinut jättää sanomatta jos ottaa huomioon missä fiiliksissä ja kunnossa mun voi odottaa olevan jos ollaan lauantaiyönä sairaalassa ei kauheesti luonut uskoa siinä hetkessä

    0
 • Nimetön -

  Nojoo tuon ymmärrän
  Mut otat liian pienestä ittees

   1
 • Nimetön

  Moi, sävähdyttävä ja virkistävä blogi, etenkin kun luen sitä itse 8 kk sitten maksansiirron saaneena. Oma kokemukseni on, että tulet olemaan aina jonkin sortin kummajainen jatkossa, mutta olen laittanut sen ihmisten tietämättömyyden piikkiin.
  Nakkaa silmille 4D-lasit ja katsele tätä leffaa niiden läpi. On muuten tosi makeeta

   0
  • Sara Kuparinen

   kiva että tykkäsit ja tervetuloa uudestaan! arvostan näkemystäsi asiaan, 4d lasit ja henkilökohtaisen friikkisirkuksen tähtirooli tuntuu toisinaan kutsuvalle;)
   Tsemppiä ja huikeit hetkii tässä coolissa todellisuudessa!

    0
 • Elsa

  Mulla on itelle tehty munuaisensiirto, yllättävän paljon saman tyyppisiä juttuja mullekki on sanottu. Kiitos piristyksestä, eihä tossa voinu ku nauraa miten uunoja ihmiset voi joskus olla:D yks minkä muistan mitä mulle sanottii usein ku olin menossa dialyysiin ja puhuin aina et ”mul on hoito sillon ja sillon”. Usein ihmiset yritti olla hauskoja ja kuulin monta kertaa ja viel ihmisiltä jotka ties mun tilanteest et ”hehheeh onksul paljonki hoitoi montas viikossa, niiku siis miehii” jep itekki tukehuin nauruu varsinki ekoil hoitokerroil ku tota heitettii, seittemälläki kerralla vielä jakso naurattaa yhtä paljon:):) mut joo ihan hauska oivallus toi hoito- sana.

   0
  • Sara Kuparinen

   Ihana jos sait huvia! :—D
   Voieiiii! kuulostaa just sellaiselle läpälle mille jaksaa hymähtää kerran, sen jälkeen ite olisin varmaa vaa pidätelly itkua tai raivareita.. 😀 mutta onneks oot päässyt hoidoista ja päässyt tälle kuulemma chillimmälle munuais- ja maksasairauksien puolelle!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.