VALIKKO
3.10.2017 17:21

Syyspenska

Mun mielestä tiistailapsi on yks maailman ihanimpia sanoja. Surullista sinänsä että oon syntynyt lauantaina, koska ei lauantailapsi oo mitenkään sen ihanempi sana kun kauraleipä tai kirjapinokaan. Ei sillä että tuo taas mihinkään liittyis, mä vaan ajattelin aloittaa tän postauksen sanomalla että oon syksytyttö, ja jostain syystä assosioin sen tiistailapsiin. Ehkä koska pian pääsen viettämään viikonloppua parhaiden ystävieni kanssa, joista toinen on tiistailapsi. Noh, siitä huolimatta että oon tullut valloittamaan maailmaa toukokuun viimeisenä päivänä ja vielä lauantaina, on mun mielestä syksy niin vuoden parasta aikaa.

On niin kaunista, pienelläkin ulkoilulla tulee freshi fiilis ja ne punaiset posket. Mä tykkään kerrospukeutua ja käyttää villasukkia, säärystimiä, huiveja, pipoja ja tumputkin on varmasti kädessä kun ulos mennään. Jotenkin fangirlaan myös heijastimia! Emmä tiedä, jotenkin sen aina mukana olevan take away kahvin kanssa varmaan vaan sopii paremmin punaiset posket ja se että vähän paleltaa, kuin pikkutoppi ja jo valmiiks nihkeä olo.

Tänä syksynä mun kausiaddiktiot on keskittyneet omenapiiraaseen, latteen ja niihin raitapaitoihin. Vuosi sitten elämä koostui pretty much chai lattesta, Tukholman ilmaismuseoista ja polvisukista. Viime syksynä oli niin paljon menossa ja elämä oli muutenkin niin sairaan coolia että vuodenaikojen vaihtuminen kävi oikeestaan ihan vahingossa. Sitä vaan huomas yhtenä päivänä että ohoh, meillähän on kaikilla kausiflunssa ja sen jälkeen saikin kaks kertaa päivässä haravoida lehdistä kasan että sai kaks kakaraa polttamaan ylimääräistä energiaa ja treenaamaan mahaplätsejä.

Syksyllä on yllättäen niin paljon juttuja; on koulua, harrastuksia, huonoja säätiloja ja pimeitä iltoja, että helposti tyyliin ohittaa koko syksyn toivoen että se vaan loppuis jo. Ja se on ihan kamalaa koska syksyllä on niin paljon hyviä juttuja! Seuraavaksi siis kompaktilista parhaista syksyjutuista ja omia tärppejä niiden sekaan!

♥ Raikas ilma! EIkä tarvii muuta kuin ulkovaatteet ja voi käydä itse valitsemallaan vauhdilla vetämässä pään täyteen freshiä hengitysilmaa. Vähän helpottaa stressit ja päänsäryt, liiat omenapiirakat.

♥ Kirjat! Onko paljon parempaa kun avata hyvä kirja ja unohtaa vähäks aikaa kaikki muu? Toimii niin hyvin sekä sohvalla että bussissa. Mulla on nyt menossa sadattatuhannetta kertaa Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen. Virpi Hämeen-Anttilan Alastonkuvia, Riikka Pulkkisen Totta ja Otto Lehtisen Wurlizer odottelee yöpöydällä. Kuin myös uusin Image.

♥ Sesonkiruuat! Eilen kanttarellikastiketta, tänään punajuuririsottoa ja (omilla) omenalohkoilla ja kanelilla fiksattu pannukakku. Holy shit how good ????

♥ Leipominen! Se kun tuut kotiin ja tuoksuu tuore pulla tai sämpylät ?? Mun mielestä oli ääretöntä luksusta yläasteikäisenä soittaa äitiyslomalla olleelle äidille kotiin koulusta: ”tänää on aivan paska päivä, voitko tehdä pullaa?” Kotiin tulee niin hyvä tuoksu ja lämmin, siitä tyyliin vielä kaakao lämpiämään ja se kirja tai vaikka koulutehtäväkin mukaan niin hymyilyttää väkisinkin.

♥ Markkinat, myyjäiset, messut.. Näiden kulta-aikaahan syksy tuntuu olevan! Ainakin Keljonkankaan koulu järjestää syysmarkkinat nyt lauantaina, Helsinki tarjoaa ennen pitkää I love Me messut ja jo kovin pian Kirjamessut (oujejejejejee), ja mitä lähemmäs joulua päästään, alkavat joulumarkkinat ilmaantua kaupunkiin kuin kaupunkiin. Ohdeeear miten ne ovatkaan ihania.

♥ Keikat. No festarifiilishän on yks elämän räjäyttävimpiä, mutta kyllä mun on sanottava että sisätilakeikat (nyt kaikki maallinen ja vähemmän maallinen ylistyslaulu LUTAKOLLE) ovat silti useammin ne jotka menee luihin ja ytimiin. Tuntuu että kaikki artistit ketä kuuntelen ovat kiertueella, etenkin nää suomalaiset, varmaan joka viikonloppu olis ainakin yks show minkä perään voi nyyhkiä muutamia kyyneliä jos ei ole lippuja takataskussa. Ensimmäisenä nyt Samuli Putro, vähän myöhemmin Olavi Uusivirta. Voi Pariisin Kevät minkä teit kun otolliset keikkasi ovat uutenavuonna ja siihenhän ei mitään menoja uskalla etukäteen bookata.

+ Extrakredittiä on myönnettävä Spotifyn soittolistoille: Syksyn soundi 2017, Autumn Sounds ja Lauluja sadepäivään.

Mikä syksyssä on sun mielestä parasta? Jos mun pitää valita yksi niin sanoisin sen raikkaan ilman. Tai ehkä sen fiiliksen minkä taustalle sopii täydellisesti Taximiehen unelmia tai Nukkaa pietarin. Oon kuulemma aivan yksin noiden syysvibojeni kanssa, mutta ehkä ne heijastelevat vain syksyä 2015, milloin Putro oli varma soundtrack nollasta sataan rakastumiselle ja elämän hulluuden ymmärtämiselle.

Kommentit

  • Ansku

    Meillä juhlitaan pian tiistailapsen synttärietä ja se on parasta mun syksyssä! Ja hei mä olen muuten itsekin syntynyt tiistaina. 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.