VALIKKO
4.6.2018 13:28

Ylpeys, tasa-arvo ja oikeus break free, olla me

Mä en ole ikinä tästä asiasta blogissani paasannut, koska mä koen että mä tuon muutenkin tarpeeksi esiin oman suhtautumiseni ja suhteeni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin ja heidän oikeuksiinsa meidän yhteiskunnassamme. Mä oon tiennyt tykkääväni (myös) tytöistä siitä asti kun olin 11, eli sisäinen lesboni täyttää kesällä kymmenen ja sitä rataa. Jos haluutte lukea enemmän gaylifestyleä tai sen analysointa, ottakaa nyt ekana haltuun ihana Tämän kylän homopoika, Eino. Mä en aio edelleenkään yrittää kääntää kenenkään päätä, mutta haluan tuoda teille esiin kaiken kiteyttävän lauseen, jonka näin HELSEXINKI -näyttelyssä syksyllä.

”Se että me ollaan vähemmistöjä, nii meiät usein enemmistön puolesta objektivoidaan niin, et meiän elämästä ja seksuaalisuudesta varsinkin, tulee semmone niinku mielipide, minkä puolesta sä voit olla, tai mitä vastaan sä voit olla. Vaikka se on täysin väärä lähtökohta, koska se ei oo mikää mielipideasia. Se on ihmisoikeuskysymys.”

Mä oon maailman kiitollisin siitä, miten paljon me ollaan muutamassa vuosikymmenessä menty eteenpäin suvaitsevuudessa ja avoimessa suhtautumisessa seksuaalivähemmistöihin. On silti niin paljon mitä pitäis muuttaa ja edistää, mutta miks ei olis hetken onnellinen siitä mitä meillä on. Me saadaan olla yhdessä, rakastaa, avioitua, olla perhe. Meidät tunnustetaan pariskunnaksi, meidän ei tarvii salata rakkautta. Ja kun kävellään käsi kädessä tai pussataan julkisesti, voi vaan hymyillä entistä leveämmin niille jotka katsoo tai sanoo pahasti.

Meillä on oikeus olla ylpeästi heitä, meitä, ketä me ollaan.

Nyt on Pirkanmaa Pride viikko, jossa on ohjelmaa, bileitä, keskustelutilaisuuksia ja pajoja kaikille asiasta kiinnostuneille. Ja lauantaina viikko huipentuu kulkueeseen ja puistojuhlaan! Mä toivon et säkin tuut paikalle!

Rakastakaa rohkeasti ja olkaa niin helvetin ylpeitä itsestänne, on teidän sukupuoli tai seksuaalisuus mitä vaan. Vaikka se olis itselle sekava ja vaikea,

sillon ehkä etenkin.

Koko viikon ohjelman löydät täältä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.