VALIKKO
27.10.2016 09:56

Kakku vai kepponen?

Halloweenin ajankohta Suomessa on ainakin minulle aika epämääräinen käsite, koska mitään yhtä oikeaa päivää sille ei ole nimetty. Monissa maissa halloween on pyhäinpäivän aattona, eli lokakuun viimeisenä päivänä, mutta Suomessa pyhäinpäivä voi olla mikä tahansa lauantai, joka osuu 31.10.-6.11. väliin. Tänä vuonna kalenterin mukainen luontevin päivä halloween-partyille olisi kai siis tuleva lauantai. Itse kuitenkin otimme vapauden juhlia halloweenia jo viime lauantaina, kun tähän ajankohtaan sopivasti osuvat siskoni tytön 5-vuotissynttärit saivat teemakseen kauhubileet.

Trick or treat?

Trick or treat?

Nyt kun kaupat ovat pullollaan kaikkea halloween-aiheista rekvisiittaa, on creepyn tunnelman luominen suht vaivatonta. Netti on myös tulvillaan kaikenlaisia mitä mielikuvituksellisimpia diy-vinkkejä, jos haluaa värkkäillä koristeita omin kätösin tai pienemmällä budjetilla. Mielikuvitus ja lapsenmielisyys vaan reilusti valloilleen, näiden kun ei tosiaan ole tarkoitus olla mitkään vakavahenkinen jäykistelytapahtuma.

Apua, kakussani on hämähäkki!

Itse sain jo perinteeksi muodostuneen kunnian leipoa juhlien teemaan sopivan synttärikakun. Kakun täytteeksi päätyi tällä kertaa paahdettu valkosuklaa -vaahto ja omenahilloke Kinuskikissan ohjeen mukaan. Kuorrutin kakun oranssiksi värjätyllä sokerimassalla, pursotin valkoisella sokerikuorrutteella päälle hämähäkinseitin ja lisäsin vielä joukon hämähäkkejä kömpimään kakun pinnalle. Ei ehkä maailman pelottavin kakku, mutta tämän karmivampaa koristelua en lastenjuhliin tohtinut tehdä.

kakkutarpeet

Näistä aineista pitäisi täytekakun syntyä.

halloween-täytekakku

Ja tällainen hämähäkki-kakku päätyi lopulta pöytään.

Pimeä ja pitkä syksy on ihan hyvä katkaista pikku kauhujuhlilla. Hauskaa halloweenia joka tapauksessa, juhlit tai et!

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.