VALIKKO
10.11.2016 17:39

Kohteessa: uutta ilmettä kylppäriremontilla

KH, KHH + WC

Ajattelin esitellä tähän väliin yhden kivan remonttikohteen, johon sain suunnitella kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen sekä erillisen pikkuvessan sisustukset. Märkätiloja siis pääasiassa, ja samalla niitä tärkeimpiä kodin tiloja myös. Remppa valmistui jo loppukesästä. Mutta ehkä juuri tähän mörkövuodenaikaan raikas ja avara uusittu ilme vasta pääseekin erityisesti oikeuksiinsa. Vertailun vuoksi ja tapahtuneen muutoksen konkretisoimiseksi kooste ennen -kuvista löytyy ihan postauksen lopusta.

vessa-valitila

Kohde on 90-luvulla rakennettu rivitalokolmio, jonka kylppäriä oli jossain vaiheessa aiemminkin jo remppailtu. Nyt kodin uusi asukas kuitenkin halusi pistää kaiken uusiksi ja päivittää kertaheitolla ilmeen nykypäivään. Ja näinhän me sitten tehtiin! Tunnelma raikastui huikeasti vaihtamalla aiempi sinisävyinen laatoitus valkoiseen. Lattiassa on kontrastia tuomassa antrasiitinharmaa laatta. Katto uusittiin valkoiseksi Siparilan Struktuuri-paneelilla. Myös valaistus meni uusiksi. Alaslaskettuun kattoon upotettiin led-valaisimet. Aamusuihkussa herää taatusti ainakin vähän paremmin näissä valossa.

Kimallusta arkeen

Lähes ylellistä tuntua tiloihin luo valko-hopeinen lasimosaiikki, jota on käytetty tehosteena suihkun seinässä, pesualtaiden välitiloissa sekä seinäkiinnitteisen wc-pöntön koteloinnin yläosassa. Jos on yhtään bling-blingin perään, niin kyseinen mosaiikkilaatoitus uppoaa varmasti. Suihkuun asennettiin lasinen taiteovi, jolloin sen saa tarvittaessa pois tieltä ja siivouskin helpottuu. Pienen lisäripauksen luksusta tuovat myös julkisista tiloista tutut liiketunnistimella toimivat pesuallashanat ja sadevesisuihku perinteisen mallin tilalla.

kylppari-suihku

kylppari-seinavessa

kylppari-lavuaari

Kodinhoitohuoneessa kaapistojen uusimisen sijaan päätettiin sijoittaa vanhat kunnossa olevat rungot ja koko pyykkihuolto pesukoneineen päivineen liukuovien taakse. Yleisilme pysyy näppärästi yhtenäisenä ja siistinä, kun vetää vain ovet kiinni. Ai että, kuinka kätevää!

kodari-pesukone

Erillinen pikkuvessa päivittyi uudeksi maalilla, lattialaatoilla ja allaskaapistolla. Vessanpönttö on itse asiassa siirretty pikkuvessaan kylpyhuoneesta, johon siis asennettiin nyt seinäkiinnitteinen wc. Näin hyväkuntoinen vanha pönttö pääsee vielä palvelemaan tositoimissa. Kaikki uudet kalusteet on valittu IDO:n mallistosta.

vessa

Ja lopuksi vielä kuvina se tilanne, mistä lähdettiin liikkeelle. Aikamoinen muutos, vai mitä sanotte? Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu remontti piristää ajan saatossa nuhjuuntunutta ilmettä kummasti ja tilatkin saadaan entistä toimivammaksi arjessa.

ennen-kuvat

TallennaTallenna

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.