VALIKKO
31.10.2016 13:29

Kotimaan matkailu avartaa – Art deco -hotelli Lilla Roberts

Tyylisuuntauksista omat suurimmat suosikkini ovat funkis ja art deco. Senpä vuoksi olinkin suhteellisen innoissani päästessäni yöpymään Helsingin viikonloppureissulla hotelli Lilla Robertsissa. Lilla Roberts on reilu vuosi sitten Kaartinkaupunkiin avattu luksusluokan uniikki hotelli. Hotelli kuuluu Small Luxury Hotels of the World -ketjuun.  Ja olihan se huikea! Siinäpä olisi muuten ihan kivan (kukkarolle) haasteellinen tavoite, kun ryhtyisi pikkuhiljaa käymään noita kyseisen ketjun hotelleja läpi.

Jugend-rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Selim A. Lindqvist ja ensimmäinen osa on valmistunut vuonna 1908. Tiloissa on aiemmin toiminut mm. Helsingin Poliisilaitos, Helsingin Energian pääkonttori ja sähkölaitos. Nyt vanhojen poliisin kuulustelutilojen paikalla on mitä upein art deco -henkinen lounge ja hotellin respa. Tunnelma on onnistuttu loihtimaan täydellisen tyylikkääksi, mutta silti rennoksi ja viihtyisäksi. Tuntui kuin olisi hypännyt aikamatkalle johonkin 20-luvun tienoille. Hercule Poirot viiksineen olisi sopinut kuvaan täydellisesti.

img_6793

pa300004

img_6792

Samettia, nahkaa, ornamentteja, eläinkuoseja, tekoturkista

Hotellin sisustuksesta vastaa arkkitehti Jaakko Puron suunnittelutoimisto Puroplan. Kaikki pienimmätkin yksityiskohdat ruokalistoja ja hotellihuoneiden ovien numerointeja myöten on toteutettu taidokkaasti tyylisuuntaa kunnioittaen.

Hotellin jokainen huone on kuulemani mukaan erilainen. Me yövyimme ihan perustason huoneessa, mutta sekin oli varsin tilava ja sängyt mukavuudessaan huippuluokkaa. Kylpyhuoneeseenkin oli onneksi jätetty reilusti neliöitä ja pesutuotteissa tarjolla oli vähän parempaa Palmolivea. Äänieristys taisi myös olla kunnossa, tai ainakaan itse en häiriintynyt melusta, vaikka herkkäunisena siitä usein joutuu hotelleissa kärsimään.

pa291245

img_6781

pa291249

pa291250

Hotellissa toimii ravintola Krog Roba, jota emme tällä kertaa testanneet muutoin kuin aamiaisella, vaan kävimme dinnerillä respan suosittelemassa Rosterissa Kauppatorin kulmalla. Pöytävaraus Roster-ravintolaan hoitui näppärästi suoraan Lilla Robertsin respan toimesta.

Loppuillasta testasimme vielä hotellin aulabaarin Lilla e.:n omaperäisestä drinkkilistasta Ensilumi-drinkit, joiden tarjoilutapa olikin varsin ainutlaatuinen. Juoman nauttiminen lähinnä pientä kylpyammetta muistuttavasta vadista olisi ollut täysin mahdotonta ilman pilliä.

img_6779

Eikä tasosta poikettu aamiaisellakaan, vaan sekin oli linjassa. Valikoimaa oli tarjolla jos jonkinlaista. Kahvi oli hyvää, leipä lämmintä, munakas tehty oikeista munista eikä mistään valmismassasta ja nyt sattumalta kohdalle osuneeseen halloween-teemaan sopivasti tarjolla oli mm. pääkallokarkkeja.

img_6783

Kokemuksena tämä hotellivierailu kiilaa helposti kärkikahinoihin Suomen hotelleista. Täydet pisteet tyylikkyydestä ja yksityiskohtiin panostamisesta! Sijainti on myös todella hyvä, koska se on samalla kertaa sekä keskeinen että rauhallinen. Palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Suosittelen lämpimästi, jos kaipailet pientä elämysmatkaa tai irtiottoa. Täällä se onnistuu lyhyemmässäkin ajassa, eikä vaadi passia!

pa300011

pa300003

Ajattelin palata vielä toisessa postauksessa tähän samaiseen Helsingin pikavisiittiin ja kertoa lisää mm. ravintola Rosterista sekä käynnistä Designmuseossa. Kaiken kaikkiaan reissuun sisältyi rutkasti niin ruumiin kuin silmän ruokaakin. Ihan parasta, varsinkin hyvässä seurassa nautittuna!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.