VALIKKO
19.6.2017 10:18

OlutSatama Jyväskylä

Kaupallinen yhteistyö: OlutSatama Jkl

Mitä ihmettä vannoutunut anti-olutihminen tekee oluttapahtumassa? No aika paljonkin. Seuraavana raporttini viime viikonlopun OlutSatama-pienpanimotapahtumasta.

OlutSatama Jkl

OlutSatama järjestettiin Jyväskylän satama-alueella nyt toista kertaa. Tänä vuonna myös sää osui kohdalleen, ja niinpä kävijämääräkin kasvoi yli kaksinkertaiseksi edellisvuodesta. Tapahtuman tavoitteena on tarjota mahdollisimman kirjavan panimokattauksen lisäksi laadukasta ruokaa ja mielenkiintoista tapahtumaohjelmaa.

”Mutta ethän sä edes juo olutta!”

Minut paremmin tuntevat tietävät varmasti, että en juo olutta lainkaan. En vaan yksinkertaisesti pidä sen mausta. Senpä takia olikin huojentavaa, että OlutSatamassa oli tarjolla muutakin kuin pelkkää olutta. Alueella oli oikein siiderilounge, joka tosin koostui vain kahdesta panimosta. Eli aika vaatimattomalla tasolla mentiin. Siideriä oli kuitenkin saatavissa myös muualta alueella, joten ihan mukavasti eri siidereitäkin pääsi maistelemaan. Silti siiderivalikoimaa olisi omaan makuuni hiukan varaa kasvattaa ilman, että tapahtuman selkeä olut-teema siitä kärsii. Uskon, että useampi ei-oluenystävä saapuisi paikalle, jos tarjolla on oluen lisäksi enemmän muitakin panimotuotteita.

Siideriä oluttapahtumassa

”Kaljoo kittoomaan ja kukkoo haukkoomaan”

Ihan kukkoa ei nyt tullut haukattua, mutta burgeria kyllä. Top Chef-kisan voittaja Aleksi Herlevin Naughty BRGR oli roudannut myyntikärrynsä alueelle. Jonoa luukulle riitti perjantaina jo alkuvaiheessa. Eikä mikään ihme, sillä harvinaisen hyvä burgeri sieltä luukusta tulikin! Syödyksi tullut nimikkoburgeri Naughty pitää sisällään suomalaisen 100 % rotukarjan pihvin, cheddar-juustoa, st agur -sinihomejuustoa, pekonihilloa, rucolaa ja aiolia. Juuri oikea pihvin kypsyys oli täysin synkassa maukkaitten lisukkeitten kanssa. Suosittelen lämpimästi!

Naughty BRGR myyntikoju

Kotisirkkaa painikkeen palaksi

Hieman yllättävää ehkä, mutta OlutSataman vaikuttavin elämys ei omalta kohdalatani löytynyt nestemäiseltä puolelta. Hyönteiskokki Topi oli pannuineen paikalla kokkailemassa kotisirkkoja ja pakkohan niitä oli saada maistaa. Kotisirkat tarjoiltiin pikkupikarissa pähkinöitten kera. Itselläni ei mitään suurempaa kammoa hyönteisiä kohtaan ole ja muutenkin uteliaisuus voitti tässä kohtaa kaikki mahdolliset ennakkoluulot.

kotisirkat ja juomat

kotisirkkakoju

Kotisirkkakoju

Sirkkojen suutuntuma on varsin rapsakka, eikä makukaan missään nimessä huono ole, ainakaan tällä tavoin valmistettuna, maustettuna ja pähkinöitten kanssa. En sitten tiedä, tulisiko kotisirkkoja syötyä ihan pelkiltään, mutta näin ne ainakin hävisivät parempiin suihin ihan hujauksessa.

kotisirkat pähkinöillä

Maistakaa ihmeessä hyönteisiä, jos tilaisuus tarjoutuu! Aina kannattaa haastaa itsensä ja omat ennakkoluulonsa. Tätähän se meidän ravintomme tulee kuitenkin jossain määrin olemaan tulevaisuudessa, myös länsimaissa. Eli parempi totutella jo ajatukseen.

Toivon mukaan OlutSatama saa jatkoa myös ensi vuonna. Vaikka ei niin suuri oluen ystävä olisikaan, voi aivan hyvin lähteä vaikkapa muiden olutsieppojen seurassa tapahtumaan ja löytää sieltä myös itselleen uusia makuelämyksiä. Muistoiksi jäivät ainakin hyvä fiilis ja omaksi saatu olutlasi!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.