VALIKKO
15.5.2018 12:56

Pieni kevätlomanen: yksi yö Tallinnassa, toinen Helsingissä

Viime viikonlopun kevätlomanen ei olisi voinut paljon enempää säiden suosiossa olla. Perjantaiaamu kylpi kirkkaassa auringonpaisteessa, kun auton nokka lähti liikkumaan Jyväskylästä kohti Helsinkiä ja Länsiterminaalia. Ja kelihän  pysyikin täydellisenä koko viikonlopun ajan. Joskus on tuuria!

Merimatka Tallinnaan sujahti nopsaan kahdessa tunnissa . Matka-aika on Shuttlella tosi passeli, parissa tunnissa ei vielä ehdi kyllästymään. Laivan palvelut ovat hyvät ja tax free -myymälän tarjonta jopa yllättävän laaja.

Tallink Star lähtö Helsingistä

Swissôtel Tallinn

Tallinnaan rantautumisen jälkeen suuntasimme taxolla suoraan hotellille, joka oli sopivan keskeisellä paikalla sijaitseva Swissôtel Tallinn. Sisäänkirjautuminen ei tällä kertaa sujunut aivan moitteettomasti, sillä hotellin järjestelmässä varaus oli tehty virheellisesti vain yhdelle hengelle. Onneksi muut matkustusasiakirjat kuitenkin olivat kunnossa ja todistivat varauksen olevan kahdelle hengelle ja lopulta oikea huone järjestyikin ilmeisen helposti. Saimme myös vaikuttaa, haluammeko huoneen hotellin ylemmistä vai alemmista kerroksista.

Swissotel Tallinn huone

Eli ylempiin tietenkin! Saamamme huone sijaitsi 13. kerroksessa, josta avautuikin jo ihan kelpo näkymät.

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta

Huoneen yleisväritys on varsin hmmm… ruskeavoittoinen. Etenkin kylppärissä, missä ruskeissa mosaiikkilaatoissa ei ole säästelty. Tilaa huoneessa on mukavasti, ilmastointi toimi tehokkaasti (ainakin äänen perusteella), kylpyhuoneessa tarjolla olleet sveitsiläiset Pürovel-tuotteet vaikuttivat laadukkailta ja käytössä olisi ollut myös oma kahvikapselikone, joka tosin jäi tällä kertaa koeponnistamatta. Jotakuta saattaa häiritä kylpyhuoneen maitolasiseinä, josta tietenkin jotain voi läpi näkyä varsinkin valojen ollessa päällä. Ei siis ehkä paras huonevaihtoehto yksityisyyttä arvostaville ihmisille, jotka eivät toisiaan kovin läheisesti jo valmiiksi tunne.

Swissotel Tallinn kylpyhuone

Swissotel Purovel

Hulppeimmat maisemat löytyivät hotellin ylimmästä, 20. kerroksesta, missä sijaitsevat Horisont-ravintola ja -baari. Kävimme baarissa GT:llä ennen illallista ja täytyy sanoa, että baarin puitteet tekivät kyllä vaikutuksen. Tänne voisi piipahtaa drinkeille muulloinkin, vaikka ei hotellin asiakas olisikaan.

Swissotel Tallinn Horisont-baari

Swissotel Tallinn Horisont-baari

Swissotel Tallinn Horisont-baari GT

Kolm Sibulat

Useista suosituksista illallispaikaksi valikoitui ravintola Kolm Sibulat, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella osoitteessa Telliskivi 2. Ravintolan tyyli on jostain fast foodin ja slow foodin välimaastosta ja vaikutteita on haettu useamman maan keittiöistä, joten tarkkaa määritelmää on mahdotonta tehdä. Miljöö hieman rähjäisen ulkokuoren sisällä on siisti ja moderni, voisipa sanoa jopa skandinaavinen.

Kuten usein käy, myös tällä kertaa alkuruoka peittosi heittämällä pääruuan. Tietenkin myös kuvat niistä parhaista annoksista jäivät ottamatta, mutta pääruoista kuvat sen sijaan löytyy. Kauniitahan nuo annokset ovat. Suosittelen lämpimästi alkuruoaksi beef carpacciota, joka vei kielen mennessään. Myös jälkiruoaksi tilattu tiramisu mustaherukkahillolla oli mukavan raikas versio tästä klassikosta.

Kolm Sibulat duckbreast

”DUCK BREAST with cep\’s risoto, broccolini and mushroom jus”

Kolm Sibulat catfish

”Pan fried CATFISH with potato puree, pack-choi cabbage and lobster bisque”

Uudistunut hotelli Presidentti

Lauantai-iltana palasimme Helsinkiin, josta emme suoraan jatkaneetkaan matkaa takaisin Jyväskylään. Olimme varanneet yhden yön jo noin vuosi sitten uudistuneen ilmeensä lanseeranneesta Original Sokos Hotel Presidentistä. Remontti on edelleen kesken, mutta valmistuu tämän vuoden aikana.

Hotellin eri kerroksiin on suunniteltu omat suomalaisuuteen pohjautuvat teemansa ja tunnelmansa. Näitä ovat suomalainen sisu, juhannus, satumetsä, hiljaisuus ja talvimyrsky. Valitsimme teemaksi hiljaisuuden, mikä sitten ei ehkä ihan täysin kuitenkaan toteutunut illan Euroviisukatsomon tuoksinnassa. 😉

Huoneen murretut pastellisävyt, kullatut yksityiskohdat ja etenkin veikeä norpparyijy seinällä ilahduttivat suuresti. Jotain uutta, erilaista ja totutusta poikkeavaa. Uudistuksen konseptisuunnittelusta vastaa Ivana Helsingin Paola Suhonen ja sisustussuunnittelun on tehnyt KOKO3.

Hotel President Hiljaisuus-huone

Sokos Hotel Presidentti

Myös Pressan aulatila on freesattu tyylikkäästi. Hotellin ilmeen uudistus on kokonaisuudessaan mielestäni todella onnistunut. Se on toteutettu taidokkaasti vanhaa kunnioittaen, mutta kuitenkin täysin tuoreella otteella.

Sokos Hotel Presidentti lounge

Sokos Hotel Presidentti aula

Nyt pitäisi vaan siis enää päättää, että minkä teeman huoneen sitä seuraavalla kerralla Pressassa yöpyessään valitsisi. 😃

Oletko sinä käynyt näissä hotelleissa? Tai löytyykö takataskustasi jotain muuta hyvää vinkkiä seuraavaa Tallinnan reissua silmällä pitäen? Mihin mennä, mitä tehdä?

 

Lue myös:

Hotelli Helka – sympaattinen design-hotelli

Löyly – yleinen sauna ja terassiravintola Helsingin Hernesaaressa

 

Kommentit

 • Valitsitte kyllä Tallinnassa kerrassaan erinomaisen hotellin! Ja Swissotelin drinkkibaari on ehdottomasti ihan Tallinnan terävintä kärkeä. 🙂

   0
   • Nimetön Nimetön

    Tallinnan – Helsingin matka oli hienosti kuvattu ja kirjoitettu
    Kaisa

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.