VALIKKO
13.6.2017 20:13

Remontin tulos: kuvat ennen ja jälkeen

Haluatko tulla mukaani kurkistamaan kaksikerroksisen rivitaloasunnon ison kokonaisremontin huikeaan lopputulokseen? Nyt pääset.

Sain ilon ja kunnian tehdä tähän mielenkiintoiseen kohteeseen sisustussuunnitelman. Remontti on valmistunut jo jonkin aikaa sitten, mutta kuvasin kohteen vasta näin alkukesän valossa ja vehreydessä, jotta asunnon huikeat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Tämän kodin parhaita puolia ovat ehdottomasti olohuoneen ja keittiön huonekorkeus ja isot ikkunat, jotka tekevät asunnosta uskomattoman avaran ja valoisan.

Tämä noin 130 neliöinen asunto on rakennettu 1990-luvun alussa ja se oli remontin alkaessa täysin alkuperäiskunnossa. Kaikki pinnat ja kiinteät kalusteet päivitettiin remontin yhteydessä tähän päivään ja tilojen toimivuutta parannettiin pienillä muutoksilla.

Mutta sen pidemmittä puheitta, astutaanpa sisään. Tervetuloa!

Eteinen ennen:

tuulikaappi ennen

eteinen ennen

Eteinen nyt:

eteinen jälkeen

sisäänkäynti nyt

Eteisen ja tuulikaapin väliovi poistettiin kokonaan ja myös pätkä seinää purettiin pois. Nyt avara ja valoisa yläkerta asunnon läpi pihalle saakka ulottovine näkymineen tervehtii tulijaa jo heti ulko-ovella.

Eteisen vaatesäilytyskaappeihin lisättiin ovet ja näin yleisilme säilyy aina siistinä, kun vaatteet saa ovien taakse piiloon. Toista kaappia myös madallettiin hieman, jotta se ei plokkaisi täysin näkymää ikkunasta ulos ja sen päälle saatiin samalla myös laskutilaa tavaroille.

Olohuonen ennen:

olohuone ennen

takka ennen

olohuoneen ja keittiön väliseinä

Olohuone nyt:

olohuone nyt

olohuone keittiöstä katsottuna

olohuone ja keittiö, molecular-valaisimet

 

takka nyt

Olohuoneen valoisuus ja hulppea huonekorkeus pääsevät oikeuksiinsa, kun kaikki pinnat hohtavat valkoisina uututtaan. Huonekorkeutta on korostettu näyttävillä House Doctorin Molecular-valaisimilla. Korkeissa tiloissa kannattaa ehdottomasti käyttää tilaisuus hyväkseen ja asentaa kattoon kunnon katseenvangitsijavalaisimet!

Lamelliverhot olivat käytännössä ainoa todella toimiva ratkaisu yläkerran suuriin ikkunoihin niiden vinon yläreunan vuoksi. Musta väri tuo hyvää särmää ja kontrastia valkoisiin pintoihin, sekä toimii niin aurinkosuojana kuin näköesteenä ulkoapäin katsottaessa.

Yläkerran vanha parketti kunnostettiin hiomalla ja valkolakkaamalla se uuteen uskoon.

Keittiö ennen:

keittiö ennen

keittiö ennen

Keittiö nyt:

keittiö nyt

keittiö ja takka

keittiö jälkeen

Keittiön ja olohuoneen välistä purettiin seinän yläosa takan muuriin saakka. Alaosaan jätettiin niemeke, joka tuo keittiöön entisestään lisää työskentelytasoa ja sen ääressä baarituoleilla istuen voi syödä vaikka aamiaista. Vetimettömät keittiön kaapistot ovat linjakkaan tyylikkäät ja kiiltävän musta kivitaso on huolettomuudessaan pientä arjen luksusta.

Uudelleen mitoitetun ja järjestellyn keittiökalustuksen ansiosta keittiötilaan sopii nyt hienosti 120 cm leveä pyöreä ruokapöytä tuoleineen, ja sen ympärille mahtuu tarvittaessa lisääkin syöjiä.

Yläkerran kylpyhuone ennen:

kylpyhuone ennen

Yläkerran kylpyhuone nyt:

kylppäri nyt

remontoitu kylpyhuone

Yläkerran pikkukylppäri raikastui uusiin sfääreihin isoilla valkoisilla laatoilla ja seinäkiinnitteisellä wc-pöntöllä. Kylppärin jujuna on takaseinän kimalteleva mosaiikkilaatta. Saranoitu suihkuseinä sopii pieneen tilaan, koska sen voi näppärästi kääntää sivuun.

Makuuhuoneet ennen:

lastenhuoneet ennen

päämakuuhuone ennen

Makuuhuoneet nyt:

pojan huone

tytön huone

makuuhuone

Asunnossa on yhteensä kolme makuuhuonetta, joista kaksi lähes identtistä huonetta sisustettiin lasten makuuhuoneiksi. Ideana oli, että lastenhuone kestää aikaa myös lasten kasvaessa, eikä tunnu muutaman vuoden kuluttua teini-iän koittaessa liian ”lapselliselta”. Pojan huoneen raitaseinä on maalattu ja tytön huoneen seinässä on Ferm Livingin Halfmoon-tapetti. Päämakuuhuoneen seinää koristaa puolestaan Ferm Livingin Spear-tapetti.

Kodinhoitohuone ennen:

kodinhoitohuone ennen

Kodinhoitohuone nyt:

kodinhoitohuone nyt

Kodinhoitohuone oli ennen onneton, pimeä koppi. Turha väliseinä purettiin pois. Muovimatto korvattiin laatoituksella. Näin tilasta saatiin toimiva ja nykyaikainen vaatehuoltotila.

Saunatilat ennen:

suihku ennen

sauna ennen

Saunatilat nyt:

suihku nyt

sauna nyt

Sauna ja suihku uusittiin myös täysin. Saunan lauteet käsiteltiin tummiksi ja seinäpaneelit vaaleiksi. Saunan kunkku on valkoinen Tulikiven Sumu-kiuas, valkoisilla kiuaskivillä tietenkin.

Alakerran wc ennen:

vessa ennen

Alakerran wc nyt:

vessa nyt

Alakerran erillinen wc jatkaa kodin musta-valkoista yleisilmettä. Tumma mosaiikkilaatta on mustan takaseinän kanssa tehokas pari. Samaa mosaiikkilaattaa on käytetty myös suihkutilan kiinteässä seinähyllyssä sekä olohuoneessa takkaluukun ympärillä.

liitutaulumaalilla maalattu sähkökaappi

Tähän loppuun vielä vinkki, miten eteisen ruman sähkökaapin voi ottaa osaksi sisustusta ja hyötykäyttöön. Liitutaulumaalilla maalaamalla sähkökaapista saa hetkessä tyylikkään muistitaulun ja magneetitkin tarttuvat siihen kiinni.

Eiköhän tässä kodissa nyt kelpaa nautiskella tilasta ja valosta. Mikä oli sinun mielestäsi suurin tai mieleenjäävin muutos?

Kommentit

 • Päivi

  Vau, eihän noista voi edes valita mikä on paras muutos, kaikki! 😀 Huomaa että on ollut ammattilainen asialla!

   0
 • Nimetön Nimetön

  Onnistunut muutos!

   0
 • Jenna

  Vau! Todella upea kokonaisuus, kaikki näyttää niin hyvältä! Kylppäri ja sauna on mun suosikki 🙂

   0
 • Minna Rajala

  Yläkerran kylppärin muutos oli mielestäni hienoin muutos. Todella hieno ja tyylikäs kokonaisuus ja selvästi ns. nykypäivän tyylin mukainen 🙂

   0
 • Marika

  Suuret kiitokset teille kaikille ihanista kommenteista! Lämmittää mieltä ja piristää tätä yrittäjän arkea valtavasti. 🙂

   0
 • Nimetön kaisa

  Todella hyvän näköistä raikasta

   0
 • kaisa

  Kaikki☺hyvän näköistä raikasta

   0
 • Nimetön Nimetön

  Upea kokonaisuus!

   0
 • Nimetön Nimetön

  Huiqea muutos

   0
 • Nimetön @talouutelassa

  Molecularin polttimot kiinnostaa? olisi juuri sopiva valo, ei liian keltainen.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.