VALIKKO
8.5.2018 14:46

Tee se itse lahjapaperi

Vilauttelin Design HiMan Instagramin puolella tässä jokin aika sitten DIY-vinkkiä lahjojen paketointiin. Alunperin ajatus oman lahjapaperin tuunaamisesta on lähtenyt liikkeelle joka jouluisesta tuskastumisestani siihen, kuinka kauppojen joulupaperivalikoima on vuodesta toiseen ainakin omaan makuuni aika yksipuolisen ankeaa, suoraan sanottuna usein jopa rumaa. Kaipailen valikoimiin minimalistisempia kuoseja.

Koska vuoden kiivain juhlasesonki on juuri alkamassa, päätin jakaa askarteluvinkin myös tänne Himasta-blogin puolelle. Tästä siis helppo, halpa ja persoonallinen ratkaisu lahjapaketointiin äitienpäiväksi, opintonsa päättävälle, rippilapselle, syntymäpäiville tai ihan mihin tahansa kekkereihin, joissa lahja on paikallaan. Ja milloinkas ei olisi, sillä onhan lahjojen antaminen vähintään yhtä kivaa kuin niiden saaminen!

Tarpeelliset tavarat

Tarvitset rullan Ikean piirustuspaperia (löytyy lastenosastolta) sekä vesivärit, peitevärit, tussit, värikynät tai jotkut muut vastaavat välineet, joista saat väriä irti. Sitten vain leikkaat rullasta sopivan kokoisen palan ja alat taiteilemaan. Anna värien loistaa ja pensselin heilua vapaasti! Veikkaisin, että varsinkin lasten kanssa tehdessä syntyy todella upeita, täysin uniikkeja lahjapapereita.

Vesiväreillä tulee valmista jälkeä nopeasti, mutta paperin pitää toki antaa maalaamisen jälkeen kuivua hetki. Tusseilla saat tarkempia kuvioita, aikaa vain menee hiukan enemmän. Mutta jos tykkäät puhua pitkiä puheluita ja piirrellä samalla, niin siinähän lahjapaperikin syntyy oheistuotteena kuin itsestään.

Kun olet tyytyväinen paperille ilmestyneeseen kättöstesi jälkeen, ei muuta kuin kääräise lahja paperiin ja kerrassaan upea, yksilöllinen paketti on valmis ilahduttamaan päivänsankaria. Helppoa kuin heinänteko!

30 metrin piirustuspaperirullasta riittää aineksia moneen pakettiin. Ja tietenkin parasta on, että kaikista voi tehdä erilaiset. Varsinaisen glamour-lahjapaketin voi loihtia liimaamalla paperin höysteeksi vaikkapa glitteriä ja höyheniä.

Ja muuten hei! Tämän lahjapaperin voi kierrättää paperinkeräyksessä toisin kuin kaupasta ostetun kiiltäväpintaisen lahjapaperin.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä askarteluvinkeistä:

Kolme DIY-vinkkiä

DIY-vinkki: askartele helpot lasinaluset

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.