VALIKKO
11.8.2019 15:39

Ihmisväestön kasvu

Kaikkialla puhutaan ilmastomuutoksen vaaroista, mutta silti harva muuttaa tapoja ilmastomuutoksen ehkäisemiseksi. Voi olla, että sinun tuleva lapsesi syntyy maailmaan, jossa on sotia, nälänhätää ja köyhyyttä, koska ilmastomuutoksen seurauksena resurssit pienenevät merkittävästi. Onko parempi olla synnyttämättä enempää lapsia?

Suurin syy ilmastomuutokseen on ihmisväestön määrä. Harva haluaa myöntää tätä, koska tämä haastaa monien uskontojen keskeiset uskomukset. Tosiasia on, että me ihmiskunta, olemme ilmastonmuutoksen suurin syyllinen ja ellemme vähennä lukumääräämme, tuhoamme lopulta itsemme. Monet väittävät, että ilmastomuutoksen suurin syyllinen on karjan määrän lisääntyminen. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä todellisuudessa syy on liian suuri väkiluku, jotka kuluttavat nopeasti resursseja. Maapallolla arvioidaan olevan resursseja vain miljardin ihmisen ylläpitämiseen, mutta tällä hetkellä meitä ihmisiä on yli 7 miljardia, jotka kilpailevat maasta, ruoasta, vedestä, lämmöstä ja suojasta.

YK:n ennusteen mukaan väkiluku on 8,5 miljardia vuonna 2030 ja 9,7 miljardia vuonna 2050.

Tällä hetkellä suurin väestönkasvu tapahtuu maissa, joissa köyhyyttä on eniten. Mielenkiintoista on, että korkean elintason maissa väestönkasvu on yleensä alhaista. Lähetämme jatkuvasti rahaa köyhille kansakunnille erilaisiin hankkeisiin, mutta emme auta heitä hallitsemaan lisääntymisastetta, mikä on heidän suurimpia syitä nälänhätään.

Mielestäni apu ja koulutus syntyvyyden valvonnan käyttöönotossa tarjoaisi kestävämmän ratkaisun. Koko maailma tarvitsee kahden lapsen politiikkaa ja meidän on pyrittävä mahdollisimman pian siihen – tämä johtaisi väestön pienenemiseen.

Onko maapallolla liikaa ihmisiä? Kerro mielipiteesi kommentoimalla!

Kommentit

  • Siiri

    Asiallinen postaus. 🙂 Mukamas yksityisautoilua ja lihansyöntiä pitäisi vähentää, vaikka nämä on kaikista pienempiä paheita. Samaa mieltä, että kaksi lasta max. perheisiin.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.