VALIKKO
31.8.2019 09:23

Ilmastonmuutos on haitallista

Olen tämän jo monesti sanonut, mutta ilmastonmuutos aiheuttaa päivä päivältä enemmän vaikutuksia. Äärimmäiset sääolosuhteet ovat yleistyneet maailmalla, kuten lämpöaallot, kuivuus, hurrikaanit ja sateiden seurauksena tulvat. Sulavan jään takia merenpinta on nousussa ja valtamerten happamoituminen tuhoaa koralliriuttoja. Nämä ilmastovaikutukset tuhoavat ympäristöä ja lopulta yhteiskuntamme.

Fossiilisia polttoaineita poltettaessa päästämme ilmakehään lämpöä aiheuttavia kasvihuonekaasuja. Hiilidioksidipäästömme hapottavat valtameriä ja uhkaa koralliriuttojen olemassaoloa. Merenpinta tulee nousemaan, mikä aiheuttaa ongelmia miljoonille ihmisille, jotka asuvat rannikkojen lähellä. Jäätiköt ja jäälevyt ympäri maailmaa sulavat ja myötävaikuttavat merenpinnan nousuun. Pelkästään Grönlanti menettää yli 300 miljardia tonnia jäätä vuodessa.

Ilmastonmuutoksen suurin ongelma on mielestäni lämpöaallot, jotka ovat kuumempia, pidempiä ja yleisempiä kuin ennen. Tilastotietojen perusteella Yhdysvaltojen lämpöaallot tappavat enemmän ihmisiä, kuin muut luonnonkatastrofit yhteensä. Ilmaston lämpeneminen lisää haihtumista, jolloin maa menettää ilman kosteutta. Tämän seurauksena kuivemmat alueet kuivuvat ja märät alueet kastuvat. Kun ilmakehässä on enemmän kosteutta, näemme enemmän tulvia tapahtuvan.

Kun hirmumyrkyt kulkevat meren yli, ne vievät energiaa mereltä. Lämpenevä valtameri tarkoittaa enemmän energiaa, jolloin hirmumyrskyjen odotetaan kasvavan voimakkaammin.

Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa monenlaisia vaikutuksia ympäri maailmaa, joka tuhoaa yhteiskuntaamme. Erään ilmasto-myytin perusteella ilmaston lämpenemisvaikutukset eivät tule olemaan pahoja – tai saattavat olla jopa hyödyllisiä. Tämä myytti näyttäisi perustuvan ainoastaan ainoaan hyödylliseen vaikutukseen: kylmien alueiden lämpenemiseen. Tässä myytissä jätetään huomioimatta ilmastonmuutoksen monia vaarallisia seurauksia. Jokainen joka tarkastelee kunnolla ilmastonmuutosta voi todeta, että kielteiset vaikutukset ympäristöön ja yhteiskuntaamme ovat kaukana kaikista myönteisistä eduista.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.