VALIKKO
31.7.2019 21:49

Iso-Britannian lämpökuolemat lisääntyvät 257% vuoteen 2050 mennessä

Tutkijat ovat ennustaneet, että 30 vuoden aikana sääkuolemat lisääntyvät ilmastonmuutoksen seurauksena kaikkialla maailmassa. Eniten ilmastomuutoksen aiheuttamia lämpökuolemia uskotaan tulevan Iso-Britanniaan, sillä tutkijoiden mukaan lämpökuolemat lisääntyvät siellä 257% vuoteen 2050 mennessä. Ikääntyneet ovat suurimmassa vaarassa.

Myös Suomeen on tulossa ilmastomuutoksen seurauksena pidempiä ja kuumempia hellejaksoja, jonka seurauksena myös meidän täytyy valmistautua lämpökuolemien lisääntymiseen. Jos sinusta jo tällä hetkellä tuntuu, että on liian kuuma niin sinun on nyt viimeistään alettava uskomaan ilmastomuutokseen ja pienentämään omaa hiilijalanjälkeä.

Tutkijat julkaisivat Epidemiology and Community -lehdessä tutkimuksen, jossa he selvittivät sääkuvioiden ja kuolleisuuden vaihteluita vuosina 1993-2006. Englannin kansanterveys (phe) ja Lontoon lääketieteen koulun opiskelijat puolestaan tarkkailivat väestön ja ilmaston ennustettua nousua, jotta he pystyisivät arvioimaan paremmin lämpötilan aiheuttamia kuolemia Yhdistyneessä kuningaskunnassa tulevina vuosikymmeninä.

Tutkijat havaitsivat kuolleiden lukumäärään lisääntyneen 2,1% jokaisesta lämpimämmästä kesästä. Kuumien sääpäivien määrän ennustetaan kolminkertaistuvan vuoteen 2080 mennessä. Samaan aikaan kylmien päivien määrän odotetaan laskevan, vaikkakin vähemmän dramaattisessa tahdissa.

Tällä hetkellä Iso-Britanniassa tapahtuu vuosittain noin 41 000 kylmäkuolemaa ja 2 000 ylimääräistä kesäkuolemaa. Kuulostaa todella hurjalta, että nämä kuolemat johtuvat pelkästään sään takia!

Jos Iso-Britanniassa ei sopeuduta ajoissa lämpöön, lämpökuolemien määrä tulee kasvamaan 66% 2020-luvulla, 257% 2050-luvulla ja 535% 2080-luvulla. Kylmän sään aiheuttamat kuolemat lisääntyvät 3 prosenttia 2020-luvulla, sitten vähenevät 2 prosenttia 2050-luvulla ja 12 prosenttia 2080-luvulla.

Tämän ennusteen perusteella vuoden 2080 jälkeen tapahtuisi noin 12 500 lämpökuolemaa ja 36 500 kylmäkuolemaa vuosittain. Jos äskeinen luku kuulosti järkyttävältä, tämä kuulostaa vielä pahemmalta. On totta, että ilmastonmuutosta ei saa enää pysäytettyä, mutta sen hidastaminen onnistuu jos jokainen ihminen alkaisi pienentämään hiilijalanjälkeä. Olen tehnyt myös artikkelin, jossa kerroin, että miten olen vähentänyt omaa hiilijalanjälkeä.

Ilmastonmuutoksen odotetaan vaikuttavan yleisesti kansanterveyteen. Iso-Britanniassa aiotaan tulevaisuudessa entistä enemmän käyttää resursseja terveyden suojelemiseksi kuumilta päiviltä ja myös toimenpiteitä kylmäkuolemien vähentämiseksi. Iso-Britanniassa on pohdittu, että kansalaisille annettaisiin tukia ilmastolaitteiden ostamista varten. Jäähdytysjärjestelmien jakelu saattaa kuitenki heijastaa sosioekonomisia epätasa-arvoisuuksia, ellei niille anneta suurta tukea, jonka takia asiasta ei olla vielä tehty päätöstä.

Lähde: epl.org.ua

Mitä mieltä olet Iso-Britannian tulevaisuudesta?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.