VALIKKO
14.6.2018 15:55

M.ZUIKO PREMIUM 45MM f1.8 – UUSI OBJEKTIIVI!

m.zuiko premium 45mm olympus
Mulla on nyt pari vuotta ollut käytössä Olympuksen Pen EPL-7 mini järkkäri ja objektiivinä ”pannukakku” linssi 14-42 mm f3.5, joka tuli kameran mukana kaupan päälle. Oikeastaan siitä asti, kun kyseisen kameran hankin olen haaveillut kiinteästä ja valovoimaisemmasta objektiivistä.

Pohdin pitkään Olympuksen 25mm ja 45mm välillä, mutta loppujenlopuksi päädyin siihen M.zuiko premium 45mm. 45mm on halvempi ja sen kehutaan olevan täydellinen ”bloggaajalinssi” mm. asukuviin ja muihin muotokuviin. Maksoin tästä 239€.

m.zuiko premium 45mm
Jonkin verran olen saanut jo testailtua tätä objektiiviä ja etenkin Bamsesta sain ihan mahtavia kuvia koirapuistossa, sillä tarkennus on ihan huippunopea! Minulla on myös projektina kuvata pientä kesävideoo kesän aikana ja ainakin parin videopätkän jälkeen olen todennut tämän olevan oiva työkalu myös videokuvaamiseen.

Suurin rakkaus tähän objektiiviin syntyi kuitenkin, kun huomasin kuinka ihanan blurrin objektiivi saa aikaan kuvissa. Yhdet asukuvat on jo otettu ja en malta odottaa, että pääsen jakamaan ne teille!
m.zuiko premium 45mm f1.8
m.zuiko premium 14-42
m.zuiko premium 14-42mm f3.5
Ylläolevat kuvat on teille havainnollistamaan objektiivien erot. Ylin on uudella 45mm otettu ja alemmat vanhalla pannukakkulinssillä. Keskimmäinen, kun en zoomannut yhtään eli 14mm ja kaikkein alin, kun zoomaus on täysillä eli 42mm. Kaikki kuvat on otettu täysin samasta kohtaa ja suurimalla mahdollisella aukolla. Aikamoinen ero, vai mitä? Nämä kolme kuvaa on myös täysin muokkaamattomia.

Näin jälkikäteen sitä miettii, että miten koskaan pärjäsin ilman tätä?


Lue myös nämä:

TEKSTIILIKUIDUT – LUONNONKUIDUT

KELTAINEN ON KESÄN VÄRI

OMA TYÖPISTE

Kommentit

 • Saijis

  Oi hyvä ostos, ero on kyllä huomattava! 🙂

   0
  • Inka Monola

   Tämä kyllä oli! Ero on minunkin mielestäni tosi iso! 🙂

    0
 • Saga

  Toi obiska on kyl niin hyvä!

   0
 • Niina

  Mulla on tuo sama objektiivi ja se on ihan paras! 🙂 Sillä saa ihanan valoisia ja tarkkoja kuvia otettua 🙂 Hyvä hankinta siis!

   0
  • Inka Monola

   Vaikuttaa kyllä niin täydellisestä hankinnalta ja vielä ei ainakaan kaduta 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.