VALIKKO

jenniannukka

8.12.2019 21:45

Ihmiset elämässäni

Koen suurta kiitollisuutta ystävistäni ja läheisistäni. Olen tänä viikonloppuna nauttinut täysillä ystävistäni juhlimisen, lenkkeilyn ja keskusteluiden merkeissä.

Olen monen mutkan kautta oppinut sen, että oma elämä kannattaa ympäröidä ihmisillä, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet ja jotka saavat sinusta parhaat puolesi esiin. Olen aina ollut kova heittäytymään ihmissuhteisiin, on kyse ollut sitten parisuhteesta tai ystävyyssuhteista. Turpaan on tullut molemmilla suunnilla ja kovaa. Silti en haluaisi kyynistyä ja ajatella, että en voi luottaa ihmisiin. Se riski on uskallettava ottaa, jotta ihmissuhteista voi saada jotain syvempää.

Ihimissuhteita ei ole nykyään enää niin helppoa luoda eikä niistä ole todellakaan helppoa luopua. Parisuhteiden loppuminen on luku sinänsä, mutta vaikeaa on myös silloin, kun ystävyyssuhteet loppuvat tai menetät muuten hyvän tyypin elämästäsi. Aikuisiällä ystävyssuhteet loppuvat varmasti harvemmin, mutta välillä niinkin käy. Omassa elämässäni nämä vaiheet on liittynyt usein elämänkriiseihin. On tapahtunut jotain merkityksellistä, sellaista, joka on muuttanut minua ja elämääni. Kriisien yhteydessä ja minussa tapahtuvien muutosten vuoksi olen näissä elämänvaiheissa menettänyt myös ystäviä. Ehkä nuo on ollut niitä hetkiä, jolloin todellinen ystväyys punnitaan. Yritän opetella ajattelemaan niin, että kaikki ihmiset ei tule elämääni jäädäkseen. Osa on käymässä, osa jää. Silti jokaisella ihmisellä on merkitys minun elämässäni, jokainen tuo elämääni jonkun palan ja opettaa minulle jotain itsestäni.

Ajattelen, että kun omat voimavarat on kortilla, on hyvin tärkeää, että ihmissuhteet antaa enemmän kuin ottaa. Näissä elämänvaiheissa olen myös saanut huomata sen, miten mahtavia ystäviä minulla on ja miten onnellinen olenkaan kaikista niistä ihmisistä, jotka elämässäni tällä hetkellä on.  Voin rehellisesti sanoa, että olen viimeisen vuoden aikana nauranut enemmän kuin todella todella pitkään aikaan. Se nauru on ollut vapautta, iloa, onnellisuutta ja ennen kaikkea minua. Ajattelen sen tarkoittavan sitä, että olen ympäröinyt itseni niillä ihmisillä, joiden kanssa saan olla MINÄ.

Etsin pitkään tähän kuvia, tuntuu ettei sellaista löydy. Haluaisin kuvata kaikki ihanat ihmiseni tähän, mutta en millään pysty … jääköön tämä pelkäksi tekstiksi.

Kommentit

  • Nimetön Nimetön

    Ihana teksti!

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.