VALIKKO
2.5.2016 21:54

Vappu Brysselissä

Ajatus vapusta jossain muualla kuin Jyväskylässä realisoitui sitten tänä vuonna. Ei Minna Canthin lakitusta, ei tuttujen naamojen näkemistä eikä Harjun piknikkiä. Sen sijaan Brysselissä lakitettiin kuuluisa Manneken Pis, tutustuin uusiin ihmisiin ja piknik järjestettiin kuninkaan puistossa!

Manneken Pis, tuo Brysselin symboli sai siis suomalaisen ylioppilaslakin kello 18:00 lyhyen puheen jälkeen. Vuodesta 1993 alkanut perinne on säilyttänyt suosionsa, sillä pieni aukio oli täynnä suomalaisia skumppalasit kädessä ja ylioppilaslakit päässä. Olin erittäin yllättynyt tilaisuuden suosiosta ja ylipäänsä siitä faktasta, että Bryssel sallii tällaisen suomalaisen tapahtuman juhlistamisen yhdellä sen vierailluimmista patsaista. Lakitus huipentui Gaudeamus Igiturin epävireiseen yhteislauluun!

DSC_1165

Manneken Pis suomalaisittain lakitettu.

DSC_1161

Suomen ja EU:n lippu sulassa sovussa.

Oma iltani jatkui Brysselin suomalaisen osakunnan vappusitseillä, joissa yhteislaulu – joskin Turun yliopiston perinteillä höystettynä – raikui. Tästä huolimatta tuskin lähemmäksi suomalaista vappua olisi voinut päästä olematta Suomessa. Niin ja se piknik. Minulta perinteinen vapunpäivän piknik jäi tänä vuonna väliin vappuaaton iloittelun johdosta, mutta yhtäkaikki sellainen(kin) järjestetään vuodesta toiseen.

Omalta osaltani vapun viettoa hieman varjosti yo-lakkini jumittaminen postiin, joka on nyt noin kahden viikon matkustamisen jälkeen saapunut Belgiaan, muttei vielä Brysseliin. Tiedustelin luonnollisesti pakettini perään ja sain vastauksen, että lakkini ei ole hävinnyt – vielä. Kyllä, yhteiskuvassa päässäni on ystävältäni lainattu lakki, joten kuva on todellakin lavastettu. Uskallan kuitenkin toivoa, että ensi vappuna minulla on oma lakki päässäni missä sitten olenkaan. Sen verran paljon on tunnearvoa ylioppilaslakissa, että toivon todella ettei lakki häviä jonnekin jakelukeskukseen keskelle Eurooppaa.

Lopuksi täytyy todeta, että vappu ei hevillä lähde suomalaisista ja perinteitä kunnioitetaan ainakin Brysselissä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.