VALIKKO
11.5.2018 18:01

Kuusi positiivista asiaa elämässä ja arjessa

Oletko koskaan huomannut, että me suomalaiset olemme välillä vähän negatiivinen kansa? On helpompi nähdä arjen huonot asiat; kolottava selkä, kitisevä auto, tylsät työpäivät ja kerääntyneet kilot. Itse kaadun helposti valittamaan asioista. Omaan asenteeseen ja siihen, miten näkee maailman on kuitenkin helppo vaikuttaa. Niinpä halusin palata KKPn pariin iloisissa merkeissä. Kävin metsästämässä omien valokuva-arkistojeni syövereistä kuvia, jotka saavat hymyn huulille ja päätin listata kuusi positiivista asiaa elämässä ja arjessa.

1. Työ josta nauttii

Työ on varmasti meille monelle se, joka määrittää arjen onnellisuutta ja positiivisuutta. En voi olla tässä asiassa ainut. Olenkin viime kuukaudet tehnyt erilaisia projektiluontoisia töitä, enkä voi muuta kuin hymyillä. Tietenkin on päiviä kun työ ei huvita, mutta oikeasti en voi olla kuin onnellinen siitä, että määritän omat työaikani, tuntini ja projektini. Projektityöstä voi lukaista myös täällä.

2. Ystäviä kaikkialla maailmassa

Tämä on yksi hienoimmista asioista elämässäni. Vuosien saatossa rinnalleni on kerääntynyt joukko ihmisiä, joiden kotimaat vaihtelevat Skotlannin, Saksan ja muiden välillä. Tällä hetkellä Whatsapissa odottaa 5 ääni viestiä ystäviltä ulkomailla. On ihanaa, että olen pystynyt pitämään nämä ihmiset elämässäni. Kuukausi sitten vierailin yhden luona Skotlannissa ja viime viikolla toisten luona Saksassa. Ihan mahtavaa! Skotlannista voit lukea lisää klikkaamalla tästä. 

3. Parisuhde jossa keskustellaan

Kaksi viikkoa sitten juttelin ystäväni kanssa, joka hihkaisi, että tyttöystäväni ja minä ollaan ”couple goals” eli paritavoitteita. Mikä tietenkin nauratti. Olimme keskustelleet parisuhteista ja olin kertonut että me keskustelemme avoimesti tulevaisuudesta, suunnitelmista, haasteista, haaveista, perheestä ja muusta. Meidän erilaisten taustojemme takia puhuminen onkin tärkeää, mutta kuulemma se ei ole ehkä kaikissa suhteissa niin tavanomaista kuin kuvittelin. Olenkin ihan todella otettu siitä, että minun parisuhteessani keskustellaan kaikessa. Minä olen puhelias ihminen, mutta välillä vaikeista asioista puhuminen on minulle vaikeaa, jolloin on tärkeää että toinen ottaa asiat puheeksi jos itse ei saa niistä kerrottua. 

4. Liikkuminen on tuonut positiivisuuden takaisin arkeen

Vuosia kuuntelin kun kaikki toitottivat liikunnan tärkeyttä mielenterveydelle. Liikkuessani en asiaa ajatellut enkä kyllä liikkumattomanakaan. Viime kuukausien aikana olen kuitenkin aloittanut säännöllisen liikkumisen lenkkien, pyöräilyn ja salilla käymisen muodossa ja voi että, kuinka oma mielenterveys on taas parantunut. Päivät ovat parempia, valoisampia, iloisempia ja ihanampia nyt. Liikunnalla ja liikkumisella on ollut todella suuri rooli oman elämäni tasapainoisen vaa’an heilunnan lopettamisessa.

5. Blogiyhteisöt osana elämää

Aloitin bloggaamisen monta vuotta sitten, mutta virallisesti juhlin vuosipäivää parin kuukauden kuluttua. Bloggaamisen myötä olen päässyt osaksi erilaisia blogiyhteisöjä, joiden myötä olen tavannut mahtavia tyyppejä, uusia kavereita ja saanut verkoston, jossa kysyä ne tyhmimmätkin kysymykset bloggaamisesta ja elämästä.

6. Perhe, joka skypettää lähes viikoittain

Minä en ole koskaan ollut kovin perheorientoitunut tyyppi. Vuosien varrella kuitenkin olen oppinut arvostamaan perhettäni ja ihailemaan ihmisiä, jotka kuuluvat siihen. Samalla olen myös huomannut kuinka tärkeitä lähes viikoittaiset perheskypet nykyään minulle ovat. Ensimmäistä kertaa koskaan kutsuin myös vanhempani kahville kotiini, puolison pyynnöstä, ja se olikin todella hauskaa. Onkin ollut jännittävää huomata miten oma arvostus omaa perhettä kohtaan muuttuu mitä vanhemmaksi tulen. Minulla on mahtava perhe, joita en osaa aina arvostaa oikealla tavalla.

Mitkä asiat omassa arjessasi saavat sinut hymyilemään? Mitkä ovat sun kuusi positiivista asiaa arjessasi?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.