VALIKKO
16.3.2017 21:10

3 x lempiruoka

Mä en ole mikään ruoanlaittaja. Mieluummin leivon (ja syön) kaikenlaista makeaa ja pientä suolaista. Silloin kun laitan ruokaa, sen pitää olla suht helppoa. Helppo tehdä ja myös helppo syödä, tiedättekö sellaista ruokaa, mikä menee aina alas?

Mulla on muutamia ruokia, joita teen hyvin usein. Sitruunaisen halloumipastan bongasin alun perin Kotitalosta-blogista. Täytettyjen bataattien resepti on muunneltu (yksinkertaistettu) Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää pikaruokaa. Intialaisen linssipadan resepti on blogista she goes with the flow. Mulla on tapana pistää helpoistakin resepteistä mutkia suoriksi, joten tässä mun versiot näistä kolmesta lemppariruoasta.

Sitruunainen halloumipasta

pastaa
200 g halloumia
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
basilikaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Leikkaa halloumi paloiksi ja ruskista pannulla ilman rasvaa. Pilko, raasta tai purista valkosipuli ja lisää joukkoon se ja öljy. Valuta pasta, säästä vähän keitinvettä. Lisää pasta, sitruunan mehu ja mausteet pannulle. Kääntele sekaisin ja nauti.

Täytetyt bataatit

2 pientä bataattia
oliiviöljyä
1 sipuli
paketti kikherneitä
tölkki kookosmaitoa
2 rkl maapähkinävoita
1 tl currya
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
loraus sitruunamehua

Pese ja halkaise bataatit. Öljyä leikkuupinta ja laita pinta alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi. Pilko sipuli ja kuullota vähän öljyssä. Lisää kikherneet, kookosmaito, maapähkinävoi ja mausteet ja keittele vähän aikaa. 20 minuutin kuluttua käännä bataatit leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä noin 5 minuuttia tai kunnes bataatit on kypsiä. Ota uunista, lusikoi päälle täytettä, ripsottele päälle vähän sitruunamehua ja herkuttele.

Intialainen linssimuhennos

oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tl garam masalaa
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
400 g tomaattimurskaa
200g punaisia linssejä
2 dl vettä
kasviliemikuutio
1 tlk kookosmaitoa
loraus sitruunamehua
(korianteria)

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sipulit ja kuullota heti öljyssä. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää joukkoon. Lisää vettä sen mukaan, minkä paksuista mössöä haluat. Lisää vielä kasviliemikuutio ja kookosmaito ja keittele kunnes linssit on kypsiä.

Millaisia sun arkiruoat on? Ideoita helpoista ja maukkaista (kasvis)ruuista otetaan vastaan!

Kommentit

  • Maria

    Yksi pastaresepti taas, mutta suosittelen kokeilemaan korianteripestopastaa. Ihan mielettömän hyvää. Ohje löytyy Hanna G:n blogista 🙂

     0
    • Anniina

      Pasta on aina hyvä! Kiitos vinkistä 🙂 Tästä tulikin mieleen, että en oo vieläkään testannut sitä avokadopastaa, täytyy laittaa sekin listalle 🙂

       0
  • Kaya Ryytty

    Ai että, menee kyllä kokeiluun tuo halloumpasta! Mulla on vähän sama vika, että suosin mahdollisimman helppoja ja takuuvarmasti alasmeneviä ruokia ja oon vielä päälle vähän nirsokin…

     0
    • Anniina

      Kannattaa kokeilla, on ollut hitti ainakin mun kavereiden keskuudessa 🙂 Mä en ole sinänsä nirso, mutta mun ei tee oikein mieli mitään kunnon ruokaa koskaan 😀

       0
  • emzi

    Ai että tota pastaa pitää kyllä kokeilla 😀

     0
  • Minnea/Minnean muruja

    Oi, kiitos näistä! Kuulostavat tarpeeksi simppeleiltä 🙂 Tykkään halloumista, mutta en oikein osaa käyttää sitä ruuissa. Nyt on yksi hyvä resepti! Jes!

     0
    • Anniina

      Nää on super simppeleitä! Kiva että oli iloa 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.