VALIKKO
3.2.2016 14:57

DIY: Vihkoset

P2030009 (2)

Olen tehnyt aiemmin erilaisia vihkoja, kirjoja ja albumeita ohjatuilla kursseilla. Nämä ovat kuitenkin helpoimmat vihkoset, jotka olen ikinä tehnyt. Kirjansidontaanhan on vaikka kuinka hienoja ja monimutkaisia tekniikoita, mutta nämä on sidottu ihan yksinkertaisesti keskeltä. Isomman kansi on muropaketin kyljestä, pienemmän riisipakkauksesta. Ne on päällystetty kuviollisilla lahjapapereilla.

P2030011 (2)

Tarvitset:

  • Kartonkia
  • Paperia päällystämiseen
  • Paperia vihkon sivuiksi
  • Sakset, viivoittimen, liimaa
  • Neulan ja lankaa

Aloita leikkaamalla kartongista kannet. Päällystä se liimaamalla nätillä paperilla, taittele reunat sisään samalla tavalla kuin päällystäisit koulukirjaa. Kannattaa valita tarpeeksi paksu paperi, kuten lahjapaperi. Liian ohut paperi ei kestä liiman kosteutta vaan menee rypyille ja repeilee. Anna kannen kuivua rauhassa painon alla. Muista suojata alusta ja paino, itse käytän vanhaa vahakangasta tähän tarkoitukseen.

Leikkaa paperista haluamasi määrä sopivan kokoisia sivuja ja tee niihin taitokset keskelle. Ota yksi mallikappalleeksi ja leikkaa muut sen mukaan. Mittaa mallikappaleeseen kohdat, joista haluat ommella vihon yhteen. Paina mallikappaleen avulla neulalla reiät sivuihin ja kanteen. Lopuksi ompele sivut ja kannet kireästi yhteen ja tee solmu keskiaukeamalle.

Sivujen reuna ei ole tässä vaiheessa tasainen, koska sisimmät paperit ovat pidemmällä kuin reunimmaiset. Vihkon reunan voi halutessaan tasata viivottimen ja mattopuukon avulla.

P2030015 (2) P2030022 (2)

Kommentit

  • Nimetön Sini

    Eikä miten söpö toi pienempi punanen! <3_<3

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.