VALIKKO
20.8.2016 19:00

9 x arkeen paluun piristys

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitinkin, arkeen paluu tuntuu nyt vähän tahmealta. Toki omanlaisensa arki on mulla ollut kesälläkin, sillä olen tehnyt jonkin verran töitä enkä lomaillut. Varsinainen arki kuitenkin koittaa, kun luennot pyörähtävät käyntiin yliopistolla – vaikka siihenkin on vielä kolme viikkoa. (Huh, tätä opiskelijan kesätaukoa.) Koska olen taas tavallaan fuksi, puolentoista viikon päästä alkaa kuitenkin jo orientaatio-ohjelma, joka ei ole maisteriopiskelijoille pakollinen, mutta suositeltava. Tiedä näistä nyt sitten…

Joka tapauksessa vähän asennoitumista tässä nyt tarvitaan, kun lähestytään jännittävää ja työntäyteistä syksyä. Mä saan iloa monista samanlaisista asioista kuin silloin pienenä koululaisenakin, kun ympyröitiin toiveita Elloksen katalogista, mentiin Tiimariin ostamaan geelikyniä ja tuoksukumeja ja päällystettiin uudelta tuoksuvat koulukirjat.

arkeen paluun piristys (2)

Mikä mua siis auttaa valmistautumaan arkeen?

Työpöydän, sen laatikoiden, paperien, penaalin ja laukkujen siivoaminen. Mulle on terapeuttista siivota edellisen vuoden jäljiltä turhat ja rikkinäiset tavarat roskiin ja järjestellä paikat. Aina ne pääsevät räjähtämään niin, ettei kiireessä löydä mitään ja se jos mikä ahdistaa. Penaalin kynät testaan toimiviksi, teroitan lyijykynät ja valkkaan ehkä pari uuden väristä Stabiloa käyttövalikoimaani (joka on hyvin rajattu verrattuna niihin peruskouluaikoihin). Laukkujen pohjilta korjaan pois vääntyneet pinnit, vanhat kuitit ja viiden sentin kolikot.

Uudet koulu- tai toimistotarvikkeet. Uudet vihkot piristää kummasti, eikö? No, tyydyin nyt pelkkään luentolehtiöön, mutta mulla onkin jo ihana kalenteri ja let’s do this -lista. Vihkojakin kyllä löytyy jo vanhastaan, mutta varaan ne muuhun kuin opiskelumuistiinpanoihin.

arkeen paluun piristys (4)

Kodin sisustaminen tai somistaminen. Valot, kynttilät, lyhdyt, viltit, tyynyt, näähän kuuluu syksyyn ja talveen yhtä varmasti kuin sisustusinspiraatio. Tekee mieli polttaa kynttilöitä, fiilistellä ja ostaa uusia mattoja.

Vaatekaapin läpi käyminen. Miten siinä voikin riittää työmaata aina vain? Laitoin taas kirppiskassiin kesävaatteita, joita en käyttänyt koko kesänä ja joitain liian pieniä vaatteita, sekä ostin muutaman tarpeellisen jutun syksyä varten. Uudet harkitusti ostetut vaatteet piristävät aina.

arkeen paluun piristys (3)

Uudet taustakuvat. Koska oon tällainen mietelausetyyppi, mulla on usein tietokoneen taustakuvana jokin tsemppaava quote. Viime aikoina olen ladannut ilmaisia taustakuvia koneelle ja puhelimeen Pinterestistä löytämäni ihanan tilin kautta.

Uusi harrastus. Tänä vuonna mulla ei ole aikaa uudelle harrastukselle, mutta vanhoissakin tärkeää on se, että niistä oikeasti nauttii eivätkä ne tunnu taakalta. Mulle harrastuksia ovat tämä blogi sekä epäsäännöllinen ulkoilu/lenkkeily/retkeily ja teen niitä juuri sen verran kuin tuntuu hyvältä ja pystyn. Toisinaan haaveilen laulamisesta, piirtämisestä, tanssimisesta ja että tekisin monia asioita enemmän. Mutta haaveilukin on ihan hyvä harrastus.

Uudet reseptit. En tykkää kokkaamisesta kovinkaan paljon, varsinkaan arkikokkaamisesta. Asiaa helpottaa se, että kerää valmiiksi kasan uusia (helppoja) reseptejä kokeiltavaksi niiksi päiviksi, kun ei keksi mitään. Se reseptien testailukin on ihan mieltä virkistävää.

arkeen paluun piristys

Kun suunnittelee jotain, mitä odottaa. Onko se reissu, iso tai pieni? Joku keikka, konsertti tai muu tapahtuma tai ihan vaan syysloma? Mulla ei ole vielä mitään suunnitelmaa, mutta täytyy tehdä.

Ystävät. Ainakin opiskelijan arjessa ystäviä näkee enemmän kuin lomalla, jolloin kaikki huitelevat ties missä reissuissa ja kotipaikkakunnilla. Aina kivat suunnitelmat eivät toteudu spontaanisti, vaan täytyy vähän suunnitella ja pistää onnistumaan. Kirppari- tai museokierros, leffa ja teatteri, luontoretki tai ihan vaan yhteiset iltalenkit piristävät arjen keskellä. Me pidettiin viime syksynä porukalla neljän tähden illalliset.

Mitä itse lisäisit tähän listaan?

Kommentit

  • Anna

    Neljän tähden illalliset jälleen vauhtiin <3

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.