VALIKKO
21.9.2016 19:00

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin oli samaan aikaa kiehtova ja puuduttava kirja. Tämä on se kirja, jota luin koko kesän. Hitaasti, mutta varmasti olin päättänyt lukea sen loppuun.

Puuduttava se oli siksi, että siinä ei oikeastaan tapahdu kovin paljon. Se kertoo kirjoittaja Mia Kankimäen vuodesta, jolloin hän jättäytyy pois työstään kustantamossa ja lähtee Japaniin kirjoittamaan kirjaa ihailemastaan tuhat vuotta sitten eläneestä hovinaisesta Sei Shōnagonista. Kirjoittajalle itselleen varmasti tapahtuu paljonkin, mutta lukijalle se ei välity kovin kiinnostavasti.

Teos on sekava esitys kertojan pohdintaa elämästään, tapahtumista Japanissa ja muualla kirjan tapahtumapaikoissa, pätkiä Sei Shōnagonin tekstistä, ajatuksia näiden yhtymäkohdista ja päätelmiä siitä, miten Shōnagonin elämä on mennyt, siitä kun ei kovin paljoa tiedetä. Kerronta ei ole erityisen mukaansatempaavaa. Kirja muistuttaa enemmän työ- ja matkapäiväkirjaa kuin että se kertoisi Sei Shōnagonista.

Toisaalta oli virkistävää lukea tällaista tosi erilaista kirjaa. Ai että näinkin voi kirjoittaa ja Otava vielä julkaisi sen? Paikka paikoin vastaan tuli kiinnostavia ja teräviä huomioita tai hymyilyttäviä ja samaistuttavia kohtia. Sinänsä Japanin historia on kiinnostavaa.

Ehkä näiden yhdistelmä onkin se, mikä on saanut monet ylistämään tätä kirjaa ja minutkin kahlaamaan sen loppuun?

Kommentit

 • Kirjaan ihastunut

  Kaleidoskooppimainen eri ajoissa, tunnelmissa ja hetkissä vaeltava tarina. Ei pätkäluettavaa.

   0
  • Anniina

   Ehkä se tosiaan vaikutti mun lukukokemukseen, että luin tätä niin kauan! Välillä oli pidempiä taukoja.

    0
 • Tuija Rajala

  Mä oon laiska lukemaan, jos ei kiinnosta niin jätän lukemati kokonaan tai puoliksi korkeintaan . Onpahan joskus ollut sellainen kirja että 10 sivua oli maximi.

   0
  • Anniina

   Se on ihan hyvä, mitäpä sitä väkisin. Mulla tosin on vähän sitä vikaa, että en voi jättää kesken 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.