VALIKKO
22.8.2016 19:00

Michelintähti Porvoossa – Cafe Postres ja Meat District

Mainitsin, että kävimme poikaystäväni kanssa pari viikkoa sitten Porvoossa. Reissun missio oli rentoutua, viettää aikaa yhdessä ja tähän tietysti ainakin meillä kuuluu hyvin syöminen. Muuta kerrottavaa tästä retkestä ei varsinaisesti ole, mutta ihastuin tähän vanhaankaupunkiin keväällä avattuun kahvilaan/ravintolaan niin kovasti, että ajattelin jakaa vinkin eteenpäin.

Kahvila ja ravintola ovat siis omilla puolillaan mutta samassa rakennuksessa ja yhteydessä toisiinsa. En sitten tiedä, kuinka paljon niillä on yhteistä henkilökuntaa. Olimme itse asiassa samana iltana jo pöydässä toisessa ravintolassa, mutta minkä lie tarjoilijoiden kommunikaatio-ongelmien vuoksi emme saaneet listoja, vaikka meidät toivotettiin tervetulleiksi ja odotimme pöydässä 20 minuuttia. Kaverin suosituksen perusteella vaihdoimme Meat Districtiin ja seuraavana aamulla testasimme Cafe Postresin aamupalan.

cafe postres meat district porvoo (7) cafe postres meat district porvoo (6)

Kahvilan nettisivuilla paikkaa kuvataan näin:

Cafe Postres tuo michelintähdellä arvostetun helsinkiläisravintola Postresin hengen Vanhan Porvoon sydämeen. Sataprosenttinen artesaanikahvila myötäilee esikuvansa laatua ja esittelee ranskalaista leivontataitoa avoimessa tupakeittiössään.

Juureenleivotun tuoreen leivän partneriksi Cafe Postres taiteilee täydellisen ja ekologisen kahvituotteen ja huolella viimeistellyn teen.

cafe postres meat district porvoo (10) cafe postres meat district porvoo (8) cafe postres meat district porvoo (9)

Kahvila oli tosi viihtyisä, kivasti sisustettu, sopivan trendikäs ja rauhallinen sunnuntaiaamuna klo 10. Otimme aamupalan buffet-pöydästä, jossa paikan päällä leivotun leivän päälle oli tarjolla leikkeleiden lisäksi avokado- ja lohitahnaa, jogurtin päälle raparperihilloa ja granolaa, lisäksi oli hedelmiä, vispipuuroa ja taivaallisia mutakakkupaloja.

Tiskissä olisi ollut muun muassa täytettyjä croisantteja, macaronseja, leivoksia ja muuta. Olisin niin halunnut maistaa vielä paikan omatekoista jäätelöä, mutta ehkä sitä seuraavalla kerralla sitten. Tykkäsin kovasti myös noista Raaka Rå:n käsintehdyistä astioista, joita oli kahvilassa käytössä ja myynnissä.

cafe postres meat district porvoo (5)

Tämä viereinen ravintolakin ansaitsee kehut, ruoka oli niiin hyvää. En muista koska olisin viimeksi tilannut ravintolassa pihvin, mutta tämä upposi kyllä alta aikayksikön. Meat District kuvaa sivuillaan, että he keskittyvät ekologiseen lihaan ja tuotantoon. Sieltä luin myös, että kaikki annokset olisi saanut kasvisversiona. Nekin olisivat varmasti olleet herkullisia, mutta ottaisin sen pihvin kyllä uudestaan, ihanan salaatin ja ranskisten kanssa tarjoiltuna.

Jälkkärissä itse asiassa maistoimmekin jo sitä himoitsemaani jäätelöä, sillä sitä oli tuossa leivoksessa. Tarvitseeko vielä sanoa, että tämäkin oli ihanaa?

cafe postres meat district porvoo (4) cafe postres meat district porvoo (3) cafe postres meat district porvoo (1)

Terassi vaikutti viihtyisältä, se vain oli sekä illalla että aamulla kiinni. Mun pisteet nousi heti, kun näin puskan kurkkuja/kurpitsoja kasvamassa terassin reunalla (en käynyt lähempänä tutkimassa, joten en tiedä mitä ne oli). Ihan mahtavaa, jos ravintola käyttää oikeasti itse kasvattamiaan kasviksia.

Siinäpä vinkkiä Porvooseen matkaaville. Paikka ei voi jäädä huomaamatta, sillä se on heti torin kulmilla, raatihuoneen takana.

Oletko kenties käynyt jo tutustumassa?

Kommentit

 • Liisa

  Kiitos vinkistä! Rakastan Porvoota ja menen sinne varmasti uudelleen taas joskus. Ehdottomasti testaan silloin nämä.

   0
  • Anniina

   Kiva kuulla! Porvoon vanhakaupunki on kyllä ihana 🙂

    0
 • Tuija Rajala

  Kiitos vinkeistä, olemme juuri menossa Porvooseen ehkä keskiviikkona. Syömässä oli puhetta käydä, systerini sanoi että hän tietää hyvän paikan. Nimeä en muista, katsotaan onko se jokin näistä ??

   0
 • Hanna | skandilinjalla

  Mäkin olen kuullut paljon kehuja näistä, harmi vaan, etten ole itse päässyt testaamaan. Täytyypä vinkata siskolle, kun oli sinnepäin tässä menossa 🙂

   0
 • Marjo Peel

  Voih kun pääsisi joskus käymään 🙂 ! Porvoo on kaunis paikka ja viimeisestä vierailusta on pitkästi toistakymmentä vuotta…

   0
  • Anniina

   Suomessa riittää kyllä nähtävää 😉

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.