VALIKKO
13.2.2016 17:29

DIY: Donitsikoru polymeerimassasta

Oletteko kuulleet Suomen käsityön museossa järjestettävistä Low budget -työpajoista? Niitä järjestetään noin kerran kuussa vaihtelevilla teemoilla. Osallistuminen maksaa muutaman euron materiaalimaksun. Pajoja järjestetään vielä tänä keväänä kolme, kannattaa seurailla vaikka käsityön museon Facebook-sivuja. Aiheina tulee olemaan ainakin unisieppari ja decoupage.

Itse olin vetämässä viikko sitten torstaina polymeerimassakorupajaa, joka olikin tosi suosittu. Samassa syssyssä innostuin itsekin näistä massoista uudestaan ja olen väkerrellyt niistä vaikka jos mitä.

Polymeerimassa on siis yleisnimitys massoille, joiden merkkejä ovat esimerkiksi Cernit ja Fimo. Ne ovat muovailuvahan tyyppistä massaa, joka kovetetaan uunissa. Pienenä tein niistä nukkekotiin kaikenmaailman kakkuja ja porkkanoita. Viime syksynä askartelin retiisikorvikset Tylypahka-aiheisille sitseille, joilla esitin tietty Luna Lovekivaa.

Jaan täällä blogissakin muutamia ohjeita erilaisiin helppoihin kuvioihin. Aloitetaan donitsista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pyörittele beigestä massasta pallo ja litistä sitä vähän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paina keskelle donitsin reikä, itse käytin grillitikkua. Pyörittele reikää vähän suuremmaksi. Halutessasi voit raapia tikulla myös ”haukun” donitsin reunaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valitse kuorrutuksen väri ja pyörittele siitä pieni pallo, litistä se aivan littanaksi ja asettele donitsin päälle. Tee myös kuorrutukseen reikä. Tee eri värisistä massoista aivan ohuita suikaleita ja leikkele niitä pieniksi ”strösseleiksi” kuorrutuksen päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tökkää korupiikki ja koveta uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Kahdesta puolikkaasta donitsista tulee kiva korvispari tai vaikka kaverikoru. Näin jossain kuvan tosi kivoista erilaisista ruoista tehdyistä kaverikoruista. Miltä kuulostaa esimerkiksi neljä pitsaslaissia, yksi jokaiselle neljän hengen kaveriporukasta? Vielä ehtii tekaista vaikka ystävänpäiväksi, Fimo-massaa löytyy ainakin Keljon Prismasta!

Onko polymeerimassat tuttuja?

Kommentit

 • Hanna Laine

  Enpäs olekaan kuullut tuollaisesta. Noillahan voisi väsätä lapsien kanssa vaikka mitä! Laitetaanpas tämä muistiin! 🙂

   0
  • Anniina

   Joo kyllä, näistähän vois tehdä erilaisiin leikkeihin vaikka mitä rekvisiittaa 🙂

    0
 • CeeSopp

  Ai miten hauskaa että tuollaisia työpajoja järjestetään. Olispa täälläkin jossain vastaavia, olisin ihan messissä! Ihana tuo donitsi jonka olet tehnyt. Mulla on ollut tarkoitus tehdä jotain vastaavia tai cupcakesejä, tein kerran valmiiksi noita strösseleitä ja ne odottaa tuolla nyt kuorrutetta mihin ne sirotellaan.
  Tein just joululahjaksi Cernit-massasta siskolle taimitikkuja, niistä tuli hauskoja. Olen tehnyt myös korviksia Fimosta lahjaksi, ovat olleet suosittuja.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.