VALIKKO
3.11.2016 19:00

DIY: Suolasuihke

Viimeisin kokeiluni luonnollisen kosmetiikan saralla on itse tehty suolasuihke. Tämänkin reseptin olen napannut Limepopin blogista ja nyt muutamia kertoja sitä testaneena voin todeta olevani tyytyväinen. Voin jatkossa korvata tällä kaupasta ostetut suolasuihkeet, sillä valmistaminen ei ole vaikeaa ja raaka-aineet ovat hyvin saatavilla lukuunottamatta ehkä tuota epsom-suolaa.

Olen käyttänyt suolasuihketta jo pitkään joko muiden muotoilutuotteiden kanssa tai useammin ihan pelkiltään. Se karhentaa hentoja ja liukkaita hiuksiani, helpottaa niiden muotoilua ja tekee niistä hiukan tuuheamman tuntuiset.

suolasuihke-2 suolasuihke-1

DIY Suolasuihke

240 ml kuumaa vettä (ei kiehuvaa)
2 rkl epsom-suolaa
1 tl kuolleenmeren suolaa, himalajan suolaa tai merisuolaa
1 tl aloe vera -geeliä
1/2 tl kookosöljyä, jojobaöljyä tai manteliöljyä
(muutama tippa eteeristä öljyä)

Sekoita kaikki aineet pullossa, kunnes suola sulaa. Tästä määrästä tulee 250 ml, mutta oma pulloni on vanha Pirkka suolasuihke -pullo, joka on noin puolet pienempi.

Ohjeessa luki, että öljy kannattaa jättää pois jos hiukset ovat ohuet tai rasvoittuvat. Onnistuin sivuuttamaan tämän vinkin, vaikka oma tukkani on kyllä molempia. En silti ole huomannut, että öljy olisi haitannut. Samalla hiukseni ovat kuitenkin myös kuivat latvoista, joissa on vielä vähän värjättyä hiusta, joten ehkä se niille tekee hyvää.

suolasuihke-3

Käytätkö suolasuihketta ja oletko ajatellut, että sitä voisi tehdä itse?

Ps. Lue aiemmat luomuaiheiset postaukseni:

DIY Pyykinpesuaine
Vaasankadun Kasvihuone ja Luonnonkosmetiikka-workshop
Oman hiusvärin kasvatus
Kemikaalit kosmetiikassa – mistä kannattaisi vähentää?

Facebook / Instagram / Snapchat: anniinanir/ Pinterest / Bloglovin / Blogit.fi 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.