VALIKKO
24.2.2016 20:01

Farm & Kaks Kokka: Ravintolasuosituksia Tallinnassa

Meillä tuli käytyä muutaman kerran vähän fiinimmissä ravintoloissa. Fiinillä en tarkoita, etteivät nämä paikat olisi rentoja tai viihtyisiä, mutta ne olivat ehkä vähän kalliimpia eikä listalta löytynyt mitään ihan perus juttuja. Nämä kaksi tulivat vastaan kaupungissa pyöriessä ja jäivät sen verran mieleen, että päätimme mennä niihin myöhemmin syömään.

P2200328 (3) P2200324 (3) P2200330 (3)

Farm
Müürivahe 27B

Farm löytyy melkein heti vanhankaupungin porteista sisääntullessa oikealta, muuria vastapäätä. Pysähdyimme yhtenä päivänä tuijottamaan sen ikkunaa, jossa oli ihan seko täytettyjen eläinten asetelma (kuva löytyy nettisivuilta). Logossa luki Estonian modern cuisine, mikä herätti viimeistään kiinnostuksen. Googlaus osoitti, että paikka on perustettu vuonna 2014.

Istuttiin ihan avonaisen keittiön vieressä. Tilasin peruna-sienipannua eli sienipyttipannua, joka oli ihanan yksinkertaista ja ehkä paras tällä reissulla syömäni annos. Se oli tosi suolaista, mutta mulle upposi. Poikaystävä söi ankkaa, joka oli myös hyvää. Jälkkäri oli vanukasta rukiisella kuorrutteella ja marjoilla, nam. Ravintolalla on myös oma siideri.

P2210401 (2) P2210403 (3)

Kaks Kokka
Mere Puiestee 6E

Kaks Kokka on palkitun Restoran Ö:n kokkien toinen ravintola ja löytyy sataman ja Rotermannin kauppakeskuksen läheltä. Lista ilmeisesti vaihtuu usein, mutta ideana on tarjota aina tuoreista ja virolaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa.

Paikka oli tosi viihtyisä ja trendikkäästi sisustettu. Oltiin ensimmäiset asiakkaat sunnuntailounaalla yhden aikaan ja ruoka tuli nopeasti. Farmissa lista oli suomeksi mutta täällä ei, ja meillä oli vaikeuksia ymmärtää sitä. En ole vieläkään ihan varma, mitä tuo annokseni sisälsi, ainakin kahdenlaista kalaa ja ehkä munakoisosipsejä? Poikaystävälläkin oli jotain kalaa ja perunaa. Ulkomailla on aina jännittävää syödä kalaa, koskaan ei oikein tiedä, mitä se on. Sehän on kuitenkin ihan parasta, maistella uusia makuja. Hyvältä maistui.

No, aikooko joku testata seuraavalla Tallinnan-reissulla jompaa kumpaa?

Kommentit

 • Riikka

  Kuulostaa kivoilta! Toiveena olisi keväällä päästä Tallinnaan, joten ravintolasuositukset tulevat (toivottavasti) tarpeeseen.

   0
  • Anniina

   Toivottavasti pääset reissuun! Kirjoittelen loppuviikosta vielä Telliskiven alueesta, joten kannattaa pysyä kuulolla 🙂

    0
 • Riikka

  Kiitos vinkeistä! Paljonko se ruoka noissa rafloissa sitten maksoi? Oliko Suomen hinnoissa?

   0
  • Anniina

   No ei nämä kyllä kalliita olleet, ei Suomessa saisi samalla hinnalla vastaavaa ruokaa. Pääruoat oli 10-15 euroa. Nettisivuilta löytyy listat 🙂 Ei me käyty vanhankaupungin ja sataman ulkopuolella kuin yhdessä ravintolassa, joten hirveästi ei ole vertailukohtaa, mutta siellä mun annos maksoi 7 euroa.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.