VALIKKO
11.2.2016 19:49

Haaveita Helsingistä

Nämä kuvat ovat kolmen viikon takaiselta Helsingin-reissulta. Lauantaiaamuna lähdimme etsimään viiksitimali-nimistä lintua Vanhankaupunginlahdelle, jonka kaislikoista sellaisen voi kuulemma bongata. Eipä törmätty, mutta palokärki kuitenkin nähtiin nakuttamassa korkealla puun latvassa. Itsehän en ikinä hoksaa mitään lintuja tai muitakaan eläimiä, vaan keskityin tarpomaan lumihangessa uusilla kengilläni, jotka hiersivät kantapäät auki.

P1230029 (2) P1230030 (2) P1230021 (2) P1230042 (2) P1230032 (2) P1230034 (2)

Haluaisin käydä Helsingissä paljon useammin. Siellä olisi niin paljon nähtävää ja tehtävää. Kirjoitinkin aiemmin, että olin lukiossa päättänyt muuttaa Helsinkiin. Välillä se ajatus edelleen kummittelee mielessä, entä jos..?

Eihän se olisikaan yhtään kummallista, että lähtisin töiden perässä jonnekin. Muualle en kyllä osaa Keski-Suomen lisäksi itseäni kuvitella kuin pääkaupunkiseudulle.

Siellä on kaikkea niin paljon, nähtävää, tehtävää, paikkoja ja tapahtumia. Sama arki se kuitenkin sielläkin olisi. Yksi Helsingistä kotoisin oleva ystäväni sanoi kerran, että Jyväskylässä tulee tehtyä paljon enemmän kaikkea, koska täällä ei ole niin paljon valinnanvaraa. Aina kun tapahtuu jotain kivaa, täytyy siihen tarttua, toisin kuin Helsingissä, jossa kaikkeen kivaan jotenkin kai turtuu.

Isommassa kaupungissa kiehtoo myös anonyymiys. Kun siellä kävelee kaupungilla, vastaan ei tule yhtään tuttua. Ehkä sekin muuttuisi jossain vaiheessa, jos alkaisi tuntea tarpeeksi ihmisiä?

Tosissani tyydyn haaveilemaan vain muutaman päivän kesälomareissusta. Pidemmän päälle mulle tulisi kuitenkin koti-ikävä.

Kommentit

 • Kaya Ryytty

  Mulle on käynyt ehkä vähän epätavallisesti kun muutin aikoinaan Helsingistä nimenomaan pois pienenpään paikkaan Jyväskylään, enkä haikaile pahemmin takaisin pk-seudulle. Nykyään tosin kun sielläpäin vierailee, tunnen itseni miltei turistiksi ja olen löytänyt Helsingistä paljon uutta ja hienoa, mitä ei osannut nähdä silloin kun siellä asui. Kiva paikkahan se on, mutta edelleen viihdyn paljon paremmin vähän pienemmässä paikassa. Mulle Helsinki tuntuu jotenkin kauhean kiireiseltä ja välillä jopa epäystävälliseltä kaupungilta.

   0
  • Anniina

   Tuo on tosiaan vähän harvinaisempaa ja aika siistiä, että noinkin tapahtuu 😀 Kun tuntuu, että kaikki vaan pakkautuu sinne etelään. Mulla vaihtelee mielipiteet, välillä taas haluaisin vaan muuttaa johonkin maalle metsän reunalle.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.