VALIKKO
11.6.2016 19:00

Helppo minttutee

Tässäpä tulee maailman helpoin resepti. Oletko ajatellut, että yksinkertaista minttuteetä voi valmistaa itse ihan vaan hauduttamalla tuoreita mintun oksia kuumassa vedessä! Jos siis minttua meinaa tulla yli tarpeen, tähän sitä saa kulumaan aika mukavasti.

Olen myös kuivannut minttua kasvikuivurissa, jolloin se säilyy lasipurkissa vaikka kuinka ja kauan. Kuivata voi tietysti vaikka saunassa, jos jaksaa odotella. Kuivatusta mintusta hauduttamalla makua tulee veteen vähän enemmän ja nopeammin. Olen käyttänyt kuivattua minttua myös ruoanlaitossa, kun tuoretta ei ole ollut!

DSC_0228 (2) DSC_0264 (2) DSC_0284 (2) DSC_0295 (2)

Olen maustanut mintulla myös kylmää vettä, mutta siihen maun kestää aika kauan tarttua. Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla minttujääteetä! Eli ensin haudutetaan kuumaan veteen, jäähdytetään ja lisätään sokeria, mmm. Samalla tavallahan syntyy ainakin inkivääri- ja sitruunatee.

Oletteko kokeilleet koskaan? Milläköhän muulla teetä voisi maustaa itse?

Kommentit

 • Kiitos vinkistä! Mulla on kasvihuoneessa minttua ja se tuntuu kasvavan sellaista vauhtia ettei syömään ehditä. Nytpä pitääkin kokeilla tätä.

   0
  • Anniina

   Niin mintulla on vähän tapana 🙂 Kiva kuulla!

    0
 • Viivi Vilja

  Tätä mä testaan! Täytyy vaan ensin hakea kaupsta vähän minttua 😀

   0
  • Anniina

   Jee, kiva 🙂 Mullakin on sellainen ruokakaupan minttu, jonka istutin ruukkuun 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.