VALIKKO
14.1.2016 20:12

Ikävä Muurameen

013 (2) 016 DSC_0140_edited-1

Tiedättekö sen omaa kotipaikkakuntaa ajatellessa ilmestyvän ristiriitaisen olon? Varsinkin monet pieneltä paikkakunnalta kotoisin olevat varmasti jakavat tunteen siitä, että joskus oli vaan pakko päästä pois. Ei mitään tekemistä, kaikki tuntevat toisensa ja mitä näitä pikkupaikan ahdistavuuksia nyt nuoren ihmisen näkökulmasta on. Mä vannoin viitisen vuotta sitten, että lähden Helsinkiin. Vaihtoehtoja ei ollut. Muistan sen tunteen oikein hyvin ja nyt huvittaa, että en ole kovin pitkälle päässyt. Olen nimittäin Muuramesta.

066 (2) 076 (2)

Vaikka en ole lähtenyt viittätoista kilometriä kauemmaksi, asenteeni kotikuntaa kohtaan on muuttunut. Kerron nykyään ihan mielelläni, että olen Muuramesta. Nyt mulle on yhtäkkiä ihan puskista iskenyt järjestön nostalgiapuuska. Mulla on ikävä Muurameen ja kaikkiin tuttuihin, tärkeisiin ja kauniisiin paikkoihin siellä. Olisipa lämmin kesäpäivä Muuratjärven rannalla tai kevät ja luontopolun puiden oksat hiirenkorvilla. Voisin lähteä nyt myös harjulle mustikkaan.

098 feHP5_2010090013_

Millainen suhtautuminen teillä on kotipaikkakuntaanne ja onko se muuttunut vuosien aikana? Ja hei, muuramelaiset ilmoittautukaa!

Kommentit

 • hanna

  Oi kun on niiiiiin tuttu juttu! Olen nyt kohta 2 vuotta asunut Jyväskylästä ja olen Petäjävedeltä kotoisin, välillä tulee kyllä kaipuu nimen omaan niihin paikkoihin. Ei niinkään ihmisiin (omaa perhettä lukuunottamatta). Onneksi sinne pääsee kuitenkin nopeasti takaisin vielä tässä vaiheessa 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

   0
  • Anniina

   Jep, ne siellä olevat on vaan jotenkin enemmän omia, vaikka Jyväskylässäkin on kivoja paikkoja. Mäkin pääsen ja käynkin Muuramessa usein, mut liian harvoin tulee käytyä muualla kuin vain siellä kotikotona 🙂

    0
 • Jouni

  Olet Anniina niin oikeassa, niin oikeassa. Minulle koti-ikävä iskee aina vuorenvarmasti keväällä, kun mädäntyvän ruohon tuoksu tulee nenää. Silloin tulee mieleen tulviva Väylä ja jäiden lähtö sekä veden alle peittyvä Lika.

   0
  • Anniina

   Mullakin on välillä myös sinne ikävä… 🙂 kiva kun kommentoit!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.