VALIKKO
14.4.2016 20:27

Irti sokerikoukusta

irti sokerikoukusta

Olin joskus ihan älytön sokerihiiri. Edelleenkin rakastan makeaa ja herkkuja yli kaiken, mutta olen vähentänyt todella paljon. Joskus lukiossa koeviikolla oli ihan tavallista vetää neljä tai viisi suklaalevyä, palkitsin itseni sellaisella joka päivä. Muutenkin söin karkkia useamman kerran viikossa, join paljon mehuja ja söin joka aamu aamupalaksi jogurttia ja muroja.

Makean vähentäminen kävi vähän huomaamatta ja johtui monesta asiasta. Muutin pois kotoa enkä enää raaskinut ostaa karkkeja ja mehuja. Poikaystäväni, jonka kanssa muutin silloin ja edelleen asustan, ei juuri harrasta sellaisia ja huomauttelee, jos mulla menee överiksi. Samoihin aikoihin aloin myös juomaan kahvia, joka korvasi iltapäiväkarkit. Lisäksi päätin vaihtaa jogurtit maustamattomiin, mikä oli aluksi kamalaa!

Viime kuukausina olen taas herkutellut aika paljon. On ollut joulua, pääsiäistä ja kaikenlaista illanistujaista ja kakkureseptin testausta. Huomaan, että usein iltapäivisin iskee ihan älytön sokerinhimo! Väsyttää, tekee mieli jotain herkkua… Sokeririippuvuus meinaa taas viedä vallan. Mikä siis neuvoksi?

Sokerikoukusta eroon pääseminen edellyttää ihan ensiksi sen tunnistamista. Itselleni ei toimi totaalikieltäytyminen tai lakot, vaan pyrin kohtuuteen kaikessa. Yritän syödä hyvin ja tarpeeksi ja juoda paljon vettä. Karkkien ja muiden sokeriherkkujen napostelun voi korvata hedelmillä, marjoilla, rusinoilla ja pähkinöillä. Itselläni auttaa myös kahvin ja teen litkiminen.

Lisäksi täytyy vain päättää kiertää kaupan karkkihyllyt ja muut houkutukset kaukaa! Jos joskus tekee mieli ostaa karkkia, ajattelen sitä oloa joka tulee mässäilyn jälkeen, eikä tee enää niin paljon mieli. Ajattelen myös niitä kaikkia lisäaineita, niin johan alkaa inhottaa. Yritän päästä eroon tunnesyömisestä, keksiä muita keinoja palkita itseni tai lohduttaa kun on paska päivä.

Löytyykö tällä hyvinvoinnin aikakaudella muita sokeririippuvaisia tunnesyöppöjä? Onko lisää ideoita kierteen katkaisemiseksi?

Kommentit

 • Jenni

  Tää on paha! Eniten ärsyttää se, jos itse kaupassa on päässyt karkkihyllyjen ohi (lähes aina pääsenkin), niin sitten tuo toinen puolisko kantaa niitä kotiin! Pakko sitten itsekin vähän maistella.. :D! Mun syntini taitaa kyllä enemmän olla leivonnaiset, on niin helppo jotain pyöräyttää kun alkaa tehdä makeaa mieli 😮

   0
  • Anniina

   Hahaa, joo tiedän tunteen! Mun poikaystävä tosiaan ei makeita herkkuja hirveesti syö, mutta ehkä roskaruoan suhteen on vähän tällainen ongelma 😀 Ja kaikkea makeaa tulee sitten vedettyä vanhempien kanssa, melkein se kerran viikossa kun nähdään…

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.