VALIKKO
12.12.2016 19:33

Joulukuussa

Syksy on hurahtanut melkein joulukuun puoliväliin enkä ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään omia ajatuksia tai kuulumisia. Tällaisen postauksen kirjoittaminen pitkästä aikaa tuntuu vähän oudolta. Tavallaan koko ajan kamppailee sen kanssa, että minkä verran kertoisi siitä omasta, jokapäiväisestä elämästä ja minkä verran pysyisi vain vähän etäämpänä. Toisaalta ajattelen, ettei ketään kiinnosta, mutta toisaalta tiedän ettei se ole ihan totta.

Joten, mitä mulle sitten kuuluu? Hyvää, syksyn suurimmat kiireet ovat takana päin. Aloitin joulufiilistelyn jo hyvissä ajoin marraskuun puolella ja viime viikon aikana sitä jouluoloa on jo etsitty takaisin. Ehkä liian aikaisin aloittaminen ei sittenkään kannata, kun into ehtii jo jouluun mennessä hukkua? Harmittaa hieman, kuinka vähän olen tehnyt mitään joulujuttuja blogiinkaan, mutta ehkä niitä löytyy muista blogeista munkin edestä?

Kuten opintojen loppuvaihetta tyypillisesti, tätä vuotta leimaa se iso G, joka paukuttaa koko ajan takaraivossa. En silti halua puhua siitä, se on kypsyttelyvaiheessa ja töitä pitäisi tehdä enemmän kuin olen tehnyt. Itse asettamani deadline on keväällä 2018, joten eihän tässä ole vielä hätä eikä mikään.

Journalistiikan opiskelu on ollut hyvällä tavalla erilaista kuin aiemmat opintoni. Alkusyksyn identiteettikriisistä on päästy aika hyvin yli ja olen alkanut pitää taustaani vahvuutena. Ehkä olen joissain asioissa erilainen kuin muut, mutta se voi olla etu. Kaksi asiaa, jotka eivät aina ole olleet itsestäänselvyyksiä opiskelu-urallani: en ole tuntenut itseäni jatkuvasti tyhmäksi, olen ollut aidosti kiinnostunut opiskeltavista aiheista.

On ollut ihanaa kirjoittaa, kuvata ja taittaa käytännössä, eikä vain puhua niistä. Radio- ja videojournalismin kursseja tosin odotan vähän kauhulla, pelkään että siellä tulee sellaisia tilanteita missä koulutraumat puskevat pintaan, mutta eiköhän niistäkin kuitenkin selvitä.

Ajattelin jäädä ensi viikon jälkeen joululomalle kouluhommista samalla kun luennotkin loppuvat. Gradun lisäksi olisi toinen isompi itsenäinen projekti, mutta yritän olla ottamatta siitäkään paineita. Kaipaan lomaa ja lepoa tosi tosi paljon. Tuntuu, etten ole jaksanut tehdä oikein mitään viime aikoina, mutta eihän sen tahdin tarvitsekaan olla niin kova mitä se välillä tuppaa mulla olemaan.

Olen tänä syksynä saanut pienen pakkomielteen Lapista. En ole koskaan käynyt kunnolla Lapissa, vaikka no olen käynyt mutta en viettänyt aikaa (ja Tornionjokilaaksoa ei lasketa). Kuvittelen, että olisin jossain lämpimässä mökissä ja polttaisin takassa tulta ja olisi koko ajan pimeää ja ihan hiljaista ja lukisin pinon kirjoja ja ympärillä olisi sellainen luminen tunturimaisema. Saunoisin joka ilta ja söisin tosi paljon suklaata ja välillä kävisin vähän reippailemassa jossain metsässä.

Sen sijaan lähden ensi viikolla käymään Savonlinnassa, jossa en myöskään ole käynyt hyvin pitkään aikaan. Toivon mukaan sekin on rentouttavaa.

Mitä sulle kuuluu?

Facebook / Instagram / Snapchat: anniinanir/ Pinterest / Bloglovin / Blogit.fi 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.