VALIKKO
5.12.2016 19:23

Menovinkki x 4: Joulun ajan tapahtumia Jyväskylässä

Viikonloppuna Paviljongissa järjestettiin Joulumarkkinat, mutta tiesittekö että Jyväskylässä on myös monia pienempiä joulun ajan tapahtumia? Tässä omat lempparini.

Käsityön museon ja taidemuseon joulumyyjäisissä meillä on ollut tapana käydä äitini kanssa joka vuosi, ja ne ovatkin paljon enemmän mieleeni kuin nuo isot markkinat. Toivolan Vanhan Pihan Joulupihakin on järjestetty jo monena vuonna, sen sijaan Designtori Joulu tapahtuu nyt tietääkseni ensimmäistä kertaa?

Jouluisessa Taidebasaarissa 10.-11.12. Jyväskylän taidemuseolla on noin 40 keskisuomalaista taiteilijaa ja käsityöläistä myymässä esimerkiksi pienoisveistoksia, maalauksia, grafiikan vedoksia, valokuvia, kortteja, koruja, kirjallisuutta, taidekäsityötä… Museon ala-aulassa on jonkinlainen kahvila ja lauantaina voi osallistua origamityöpajaan. Museokaupastakin löytyy vaikka mitä kivaa.

Käsityöläisten joulutorilla Suomen Käsityön museossa on samana viikonloppuna 26 käsityöläistä myymässä tuotoksiaan. Tarjolla muun muassa tekstiilejä, koruja, asusteita, vaatteita, laukkuja, keramiikkaaja lamppuja.

Toivolan Vanhan Pihan Joulupiha avattiin jo reilu viikko sitten, mutta 9. päivä sinne pitäisi myös ilmestyä ruokakojut ja muut pihamyyjät. Joulupihaan kuuluu idylliset joulukoristeet, laajemmat aukioloajat, erilaisia tapahtumia sekä tallissa asustelevat puput ja lampaat. Itse kävin jo ensimmäisenä viikonloppuna ihmettelemässä tunnelmaa, mutta lapset estivät pääsyni pupujen ja lampaiden lähelle… Täytyy siis ottaa uusi yritys.

Designtorin jouluversio järjestetään lauantaina 17.12. Kankaalla. Edellisillä Designtoreilla tänä vuonna käyneenä odotukseni ovat korkealla. Kaikkia myyjiä ei ilmeisesti ole vielä julkaistu, mutta tällä kertaa paikalle on tulossa ainakin Ivana Helsinki! Edelliskertojen tapaan Pergamenttihallissa on myös pop up -ruokakojuja ja DJ.

Mihin joulutapahtumiin sinä aiot osallistua?

Facebook / Instagram / Snapchat: anniinanir/ Pinterest / Bloglovin / Blogit.fi 

Kommentit

  • Päivi

    Taidebasaariin menen jos suinkin ehdin. Haaveissä olisi joskus päästä itsekin sinne myymään 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.