VALIKKO
2.4.2016 19:52

Kaksi keittokirjasuositusta

En ole mikään kokki kolmonen, en erityisemmin tykkää laittaa ruokaa tai kokeilla kovin erikoisia ruokalajeja. Kuitenkin hyvä ja ennen kaikkea kaunis keittokirja innostaa ja inspiroi kokkailemaan ja testaamaan uusia juttuja. Sen sivuja jaksaa selailla moneen kertaan, hipelöidä ihanan tuntuista paperia, ihailla kauniita kuvia ja kekseliäitä reseptejä. Sellaisia kirjoja omistan kaksi.

En noudata mitään ruokavalioita, mutta sattumalta molempien kirjojen resepteissä käytetään paljon samoja raaka-aineita: suositaan prosessoimattomia, ravinnepitoisia aineksia sekä vältetään gluteenia, sokeria ja lihaa.

kiitos hyvää pikaruokaa

Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa sisältää nimensä mukaisesti kaikenlaisia nopeasti tehtäviä ruokia. Löytyy reseptejä aamulle, päivälle, illalle sekä välipaloja ja jälkkäreitä. Useissa resepteissä on vain muutama ainesosa, joka tapauksessa kaikki ovat simppeleitä. Aiemmin valitin reseptien lannistavista ainesosalistoista, mutta mielestäni tässä ne ovat ihan haltuunotettavia.

Ostin kirjan viime viikolla ja olen ehtinyt kokeilla jo munakoisopitsoja, päärynä-pinaattikeittoa, kookospuuroa ja chiajogurttia. Kiinnostaa myös: ananaspehmis, kolmen raaka-aineen omenapiiras, kesäkurpitsalasagne, portobellohampurilaiset…

Jos Virpi Mikkosen Instagram-tili ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan @vanelja! Oon niin heikkoina kauniisiin ruokakuviin!

aamupala

Hanna Stoltin Aamupala-kirjan ostin jo syksyllä, kun törmäsin siihen kirpparilla. Tämä on siis kuitenkin vuonna 2015 tehty kirja. Siinä pöydässä oli muitakin ihan uusia, selvästi lukemattomia kirjoja!

Aamupalakirja sisältää aamupaloja: lämpimiä ja kylmiä puuroja, leipiä, levitteitä, smoothieita, aamiaispatukoita, myslejä, muffineja… Täydellisiä ideoita brunsseille mutta myös arkisiin aamuihin. Kirjassa on paljon ideoita aika perusjuttuihinkin, kuten peston, hummuksen, vispipuuron, jääkahvin tai makuvesien ohjeet.

Itse olen tehnyt tästä eniten puuroja, tämän kirjan myötä innostuin tuorepuuroista. Mulle ei aamulla meinaa maistua ruoka, mutta tuorepuuro on kevyttä ja kylmää ja sen voi tehdä illalla valmiiksi jääkaappiin. Vähän soveltaen olen tehnyt tämän kirjan mustikkajääkaappipuuroa monet kerrat.

1 dl mustikoita
½ dl kaurahiutaleita
½ dl jogurttia
½ dl (manteli)maitoa 
1½ tl chian siemeniä
(1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia)

Sekoita ainekset illalla, laita jääkaappiin ja syö aamulla. Nam!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.