VALIKKO
26.3.2016 17:53

Kammarinmäen jääluola

Meidän on pitänyt käydä tutkimassa Kammarinmäen jääluola Keltinmäessä joulusta asti, kun poikaystäväni sai pukilta Retkipaikka-kirjan. Tuo Retkipaikka-sivusto on myös mainio, sieltä löytyy vaikka kuinka ideoita retkeilyyn ympäri Suomen. Artikkeleita voi hakea maakunnittain ja Keski-Suomestakin löytyy lukuisia paikkoja, joista en ollut edes kuullut saatikka käynyt.

Eilen pitkäperjantaina me lähdettiin seikkailemaan Keltinmäkeen, vaikka sää ei ollutkaan kaikkein suosioisin tälle reissulle. Lukemani mukaan paikka näyttää upealta aurinkoisena päivänä, kun valo heijastuu jokaisesta jäätyneestä pinnasta. Uskoisin myös, että aiemmin talvella tuolla on enemmän jäätä, nyt luolan seiniin maalatut graffitit jo pilkottivat jään alta.

P3250017 (2)

Hyppäsimme bussiin ja jäimme heti Keltinmäen ekalla pysäkillä pois. Haahuilimme vähän aikaa etsien metsään lähtevää polkua, jollainen löytyi kerros- ja rivitalojen välistä. Metsässäkin harhailimme jonkun aikaa edes takaisin, kunnes havahduimme ihmisten ääniin ja bongasimme toiset retkeilijät ja luolan, lipan jyrkänteen juurella. Ihmeteltiin, juotiin kahvit ja odotettiin hyvän aikaa että leikkivät lapset lähtivät pois, jotta sain kuvia 😀

P3250020 (2) P3250035 (2)

Luolan sisällä jäälohkareessa oli juuri takapuolelle sopiva kolo. Tuo lipan alle asetettu puupökkeli ärsytti meitä, miksi lie siihen laitettu.

kammarinmäen jääluola

Meidän seikkailu sujui oikeastaan aika kivuttomasti. Toisia retkeilijöitä seuraten lähdimme pois eri reittiä kuin tulimme ja se olikin paljon lyhyempi, tosin sen polun alku olisi ollut paljon vaikeampi löytää. Mutta olipa sopiva ulkoilureissu ja pieni pyrähdys metsässä. Keltinmäki on mulle ihan vieras alue, mulla on oikeastaan vieläkin vaikeuksia hahmottaa, missä se edes on 😀

Onko Kammarinmäen luola tuttu paikka?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.