VALIKKO
22.1.2016 20:38

Kasvatusta

Tällä kertaa juttua vähän kasveista, niiden hoitamisesta ja kasvatuksesta. Mulla on ollut aina viherkasveja, niitä vain täytyy olla. Hoidan ja hoivaan niitä vähän kuin lemmikkejä tai lapsia, kun kumpiakaan mulla ei ole.

Monet kasveistani ovat jo monta vuotta vanhoja, pari sain omaan asuntoon muuttaessani kaverin siskolta, yksi tuli matkaan kotikotoa ja alla näkyvä palmuvehka tuli tuparilahjaksi silloin neljä ja puoli vuotta sitten.

Se sinnitteli melkein näihin päiviin asti noin neljäsosan pienemmässä ruukussa! Vähän aikaa sitten sain aikaiseksi hommata sille ison altakastelevan ruukun. Palmuvehka on noussut uuteen loistoon täällä nykyisessä asunnossamme, johon muutimme muutama kuukausi sitten. Se on nyt valoisammala paikalla ja olen antanut sille ravinnettakin, joten se puskee uusia oksia ihan älytöntä vauhtia. Jos joku kaipaa helppohoitoista huonekasvia, niin palmuvehkaa voin suositella.

daP1110004 (2)

Vanhin kasvini on tämä tädiltä saamani kasvi, jonka nimeä en ikinä muista. Tunnistaako joku? Tämä kasvoi vuosien saatossa ihan liian pitkäksi. Se ei pysynyt pystyssä enää tuenkaan kanssa, jonka ympärille se oli kiertynyt. Se näytti kyllä rumalta. Nyt mulla on jo toista kertaa oksa maljakossa juurtumassa. Tarkoituksena olisi saada tästä yhtä sievä kuin tädilläni, jolla on monessa ruukussa monta paksua ja lehtevää oksaa.

P1110018 (2)

Uusin tulokas on peikonlehti, sehän onkin nyt oikein trendikasvi. Samaan aikaan ostin myös muratin, mutta se kuoli. Mulla on ollut varmaan viisi murattia, enkä tajua miksen saa niitä pidettyä hengissä. En todellakaan tiedä, kastelenko liikaa vai liian vähän, onko valoa liikaa vai liian vähän, saako ne vetoa ikkunalaudalla vai mistä on kyse. Näiden lisäksi mulla on kirjahyllyssä juoru ja pullojukka, eteisessä joulukaktus ja verhon takana talvehtii pelargonia.

Heitin vähän aikaa sitten pari rumaksi mennyttä kasvia pois, joista en niin tykännytkään. Tekisi mieli ostaa niiden tilalle taas jotain, mutta valinnanvaikeus iskee. Posliinikukka näyttää kauniilta, samoin limoviikuna tai kodinonni… Se muratti olisi ihana, jos vaan saisin sen kestämään!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.