VALIKKO
11.7.2016 19:00

Kesäopiskelun tuska

kesäopiskelu

Kesäopiskelu ei meinaa onnistua multa ollenkaan. En ole koskaan opiskellut kesällä päätoimisesti, mutta aina olen päätynyt kuitenkin jotain opintoja tekemään. Useina kesinä olen tehnyt (tai ainakin suunnitellut tekeväni) kirjoittamisen opintoja, niitä kun suoritetaan melko paljon itsenäisesti ja lisäksi niissä on rajattu opinto-oikeus.

Opinto-oikeuteni kirjoittamisen aineopintojeihin loppuu marraskuussa, ja koska tiedän, että syksystä voi tulla aika kiireinen, olen ajatellut tekeväni ne loppuun tässä kesällä. Ihan tekaisevani vaan, kesällähän on aikaa. Mulla on jäljellä kaksi kurssia, jotka ovat kaiken lisäksi kiinnostaviakin.

Toisesta puuttuu vain yksi essee. Mutta sitä varten pitää lukea kirja, jota saa kirjastosta vain varastokappaleena. Sitä ei siis saa viedä pois kirjastosta. Kuka hullu nyt menisi hyvällä säällä tunkkaiseen kirjastoon? Ja huonolla säällä ei huvita poistua kotoa ollenkaan. Joten en ole toistaiseksi päässyt kirjastoon asti kuin tuon yhen kerran, kun otin tuon kuvan.

Toisella kurssilla pitää kirjoittaa 25-35 sivun tekstikokoelma. Kivaa, eikö? Joo, ja kannattaakin asettaa itselleen tavoitteeksi suunnitella vähintään bestseller-romaani ja just nyt ja tällä kurssilla, ettei sitten varmasti saa mitään aikaiseksi.

Miksi sitä kuvittelee, että kesällä pystyisi kaikkeen ja aikaa olisi loputtomasti? Todellisuudessa kolme kesäkuukautta menee paljon nopeammin kuin kolme talvikuukautta, koska kesällä reissataan, mökkeillään, retkeillään, löhötään, syödään jätskiä ja toivotaan että kesä jatkuisi ikuisesti. Ei siihen yhtälöön mahdu samanlainen työ+opiskeluarki kuin talvella. Vai johtuuko se vain siitä, ettei jaksa?

Onnistuuko teiltä muilta opiskelijoilta kesäopiskelu? Ja miten?!

Kommentit

 • Jenna

  Voin niin samaistua suhun!! Ite oon tässä kamppaillu kanssa kirjoitusten kanssa ja miettinyt, miten mä ehdin ja jaksan motivoitua lukemaan, kun niin paljon kaikkea hauskaa odottaisi. Mutta joskus sitä on vain laitettava asiat tärkeysjärjestykseen. Jos haluaa menestyä, se vaatii oman veronsa, mutta ei kaikesta tarvitse tinkiä. Täytyy laatia päiväsuunnitelma, jotta kaikkea pystyy tekemään 🙂

   0
  • Anniina

   Niinhän se on. Toisaalta välillä pitää myös höllentää, ei voi paahtaa läpi vuoden samalla vauhdilla 🙂

    0
 • Liisa

  Täällä ollaan vähän samoissa fiiliksissä! Tää on mun toinen opiskelukesä. Viime kesä meni vahingossa niin, että jouduin kaikki kesäopintoni eli lähes 15 op tekemään puolentoista kuukauden aikana. Se oli aika koitos! Vaan aikamoista koettelua on myös tämä kesä, teen nimittäin ”pakkopullakursseja” joista on vaikea motivoitua. Toki motivaatio tulee siitä, että ilman näitä en voi valmistua ja tuet edellyttää etenemistä. Oot kyllä ihan oikeassa siinä, että kolme talvikuukautta tarkoittaa enemmän opiskeluaikaa. Kai se vaan mielen perukoissa jyskyttää pinttynyt ajatus, että kesällä pitäisi lomailla?

   0
  • Anniina

   Mäkin tein joskus 10 op muutamassa viikossa, just silloin kun kirjoittamisen perusopintojen oikeus päättyi ja oli vaan pakko, kun en ollut saanut niitä aiemmin tehtyä. Huhhuh. Mutta silloin oli joululoma 😀

    0
 • Tuija Rajala

  Jotenkin toi kuulostaa tutulta. Onkohan siellä Jyväskylässä tuollaista tautia liikkeellä 🙂
  Nimittäin poikani sekä hänen vaimonsa opiskelevat siellä, ja hitaasti valmistuu tuo loppujuttu 🙂 🙂

   0
  • Anniina

   Heh, tarkoitatko loppujutulla gradua? Se taitaakin olla ihan oma tuskansa, sen tekoa odotellessa 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.