VALIKKO
23.11.2016 19:00

Edullista luonnonkosmetiikkaa: kokemuksia Urtekramin kookossarjasta

Olen tässä viimeisen vuoden, puolen vuoden aikana testaillut hiljakselleen erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita ja yrittänyt siirtyä vähitellen kokonaan tai ainakin melkein kokonaan luonnonkosmetiikkaan. En ole kiinnostunut käyttämään kosmetiikkaan kovin paljon rahaa, joten testailuni kohteena on ollut hyvin paljon Urtekramin eri tuotteet.

Kaikki Urtekramin jutut eivät sovi mulle, esimerkiksi Aloe vera -shampoo, -hoitoaine tai kasvorasvat. Tämä kookossarja on yllättänyt positiivisesti erityisesti hiustenhoidon osalta. Kaiken lisäksi näitä löytyy varmaan jokaisesta marketista ja ihan meidän lähikaupastakin.

urtekram-kookos-sarja-2

Shampoo puhdistaa hiukset, vaikka käytän edelleen suurimmaksi osaksi synteettisiä muotoilutuotteita. Shampoon jäljiltä hiuksista ei tule sellaista hirveää takkupesää, kuten mulla juuri siitä Aloe vera -shampoosta tulee. Hoitoaine selvittää hiukset lopullisesti. Tässä talven tullen huomasin kuitenkin, että mun hiukset ovat alkaneet tosi sähköisiksi ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden.

urtekram-kookos-sarja-3

Juttelin hiusten sähköisyydestä kampaajan kanssa, ja hän suositteli hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. Sellainenhan löytyy myös näistä kookostuotteista ja tämä toimii tosi hyvin. Se selvittää pestyt ja märät hiukset samalla hoitaen, eivätkä hiukset ole sähköiset enää. Käytän tätä erityisesti silloin, jos tiedän että hiuksille tulee pidempi pesuväli, koska silloin niillä on tapana myös sähköistyä. Itse en ole kokeillut laittaa tätä kuiviin sähköisiin hiuksiin, mutta pitäisi toimia niinkin.

urtekram-kookos-sarja

Sitten olen vielä testaillut tätä saman sarjan deodoranttia. Tämä on ylipäätään ensimmäinen luonnonkosmetiikan deodorantti, jota olen kokeillut ja aluksi olin ihan epätoivoinen, ettei se toimi ollenkaan. Etsin paljon tietoa luonnollisista deodoranteista ja luin, että kainaloilla saattaa kestää kauankin, ennen kuin ne tottuvat. Antiperspirantit nimittäin tukkivat hikirauhaset, jolloin hikoilu estyy kokonaan.

Nyt kun olen käyttänyt tätä useamman kuukauden muiden rinnalla, olen havainnut että se on alkanut jotenkin toimia. Joko kainaloni ovat tottuneet tai sitten vain hikoilen vähemmän nyt kylmemmällä säällä? Ihan täysin en tähän luota enkä ehkä osta toiste. Luonnollisen deodorantin etsiminen saattaakin olla vähän haastavampi tehtävä.

Onko Urtekramin kookossarja sinulle tuttu? Ja toimivista luonnollisista deodoranteista saa vinkata!

Facebook / Instagram / Snapchat: anniinanir/ Pinterest / Bloglovin / Blogit.fi 

Kommentit

 • Nimetön Anna

  Mäkin oon lähinnä miettinyt dödön vaihtamista luonnonkosmetiikkaan, kun vähän huolettaa antiperspiranttien vaikutus kehoon… Mutta kuulin mun siskolta, että just toi urtekramin dödö oli ollut aika huonoa. Ei sitä kai sitten löydä hyvää luonnollista deodoranttia. :/

   0
  • Anniina

   Niinpä… Mun käsittääkseni luonnonkosmetiikan deodorantit on vaan ylipäätään huonoja. Toivotaan, että ne kehittyy! Mulla on myös Madaran dödö ja se on musta parempi 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.