VALIKKO
26.10.2016 20:37

Ne oikeasti hyvät Köpis-vinkit

Me ostettiin muutama viikko sitten spontaanisti lennot Köpikseen. Alettiin haaveilla kaupunkilomasta, katseltiin minne pääsisi edullisesti syyslomaviikolla ja Kööpenhamina taisi olla se kaikista halvin. Viime viikko siis vietettiin Tanskassa. Mulla ei ollut varsinaista syyslomaa, mutta vaikka hieman stressasin tällaisesta omasta lomasta, teki viikon irtiotto arjesta kyllä pääkopalle erittäin hyvää.

Olin käynyt Kööpenhaminassa parikin kertaa aiemmin, mutta molemmista kerroista oli jo aikaa. Ydinkeskustan lisäksi me kierreltiin paljon muissa kaupunginosissa. Pidän kovasti Kööpenhaminasta, se tuntui jotenkin kotoisalta kaupungilta. Tanska on hauska sekoitus pohjoismaalaista ja Keski-Eurooppaa, vähän kuin Saksan ja Ruotsin sekoitus kuten kielensäkin. Tässä siis mun kokemuksen mukaan parhaat Kööpenhamina-vinkit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Erilaiset kaupunginosat

Luimme etukäteen jonkin verran vinkkejä siitä, mihin niiden perinteisten turistijuttujen lisäksi kannattaisi mennä. Eri sivustoilla kehuttiin kovasti Vesterbrota, joka on kuulemma valittu maailman neljänneksi hipstereimmäksi kaupunginosaksi! No, se kivojen kauppojen ja kahviloiden alue oli tasan yksi lyhyt poikkikatu. Voihan se olla, että me ei vaan löydetty enempää, mutta käytiin pyörimässä siellä kaksi kertaa. Tosin kävelimme vain ohi hehkutetusta Kødbyenin alueesta. Se on vanha teurastamo, jossa on nykyisin ravintoloita, baareja ja ilmeisesti kesällä markkinoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen sijaan ihastuimme Nørrebron alueeseen. Luimme, että siellä on paljon etnisiä ravintoloita, ehkä niitäkin mutta ennen kaikkea paljon muuta.

Jægersborggade osoittautui super kivojen kauppojen ja kahviloiden alueeksi. Sieltä löytyy muun muassa suosittu kahvila The Coffee Collective, karkkikauppa Karamelleriet, jossa herkut tehtiin paikan päällä, second hand -kauppoja naisille, miehille ja lapsille, kaktuskauppa, keramiikkaa, koruja, luonnonkosmetiikkaa… Rakastuin myös risteävällä kadulla sijaitsevaan Dimseriet-liikkeeseen, joka oli yhdistetty kukka-, sisustus- ja lelukauppa.

Tuolla näki muuten enemmänkin tällaisia erilaisia yhdistelmiä, oli lenkkarikauppa-kahvilaa ja vaatekauppa-kahvila-tatuointistudiota. Muistin taas oman haaveeni kirja-paperi-vintagekauppa-kahvilasta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nørrebron pääkadulla ja sen poikkikaduilla oli myös mukavan oloisia kauppoja ja kirpputoreja/käytetyn tavaran liikkeitä. Kävimme Café Gavlenissa syömässä tosi hyvät smørrebrødit ja sen ympärillä oli useita noita käytetyn tavaran kauppoja. Harmi, etteivät esimerkiksi vanha puulaatikko tai retrolamppu mahtuneet käsimatkaravaroihin… Tuo kahvila oli muuten ihan tupaten täynnä paikallisia sekä lounasaikaan että illalla, kun kävelimme siitä uudestaan ohi. Hyvä paikka siis!

Airbnb-huoneemme oli Fredriksbergissä, josta löytyi myös ihan kivojen kauppojen katu Gammel Kongevej. Toki Köpiksen ydinkeskustastakin löytyy ihania kauppoja vaikka kuinka, ovathan tanskalaiset tunnettuja tyylistään sekä pukeutumisessa että sisustamisessa. Tosin olin vähän pettynyt, etten bongannut mitään uusia pukeutumistrendejä. Samoja siellä näytti olevan kuin täälläkin, laajemmassa mittakaavassa vain.

koopenhamina

Mitäs muuta me sitten tehtiin?

Tietysti kierrettiin ensimmäisenä päivänä nähtävyyksiä: Nyhavn, Pieni merenneito -patsas, Amalienborgin linna ja Tivolissa käytiin ihmettelemässä valoja, menoa ja halloween-koristuksia. Käytiin Fredriksbergin puistossa ja Kongens havessa, jossa on myös ihan näyttävä linna. Olisin halunnut kasvitieteelliseen puutarhaan, mutta se meni nenän edestä kiinni!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyhavnin lisäksi yhtä nätti mutta hiljaisempi paikka oli Christianshavn ja sen kanava. Sieltä löytyy myös Vor Frelsers Kirke, jonka tornista oli paremmat maisemat kuin vastaavasta näköalapaikasta, Rundetaarnista keskustassa. Tosin korkeanpaikankammoiselle jälkimmäinen on huomattavasti parempi vaihtoehto. Kirkontornissa olisi päässyt paljon korkeammalle kuin pystyin menemään, ehdin kuitenkin bongata Sillan. Christianshavnista löytyy myös vapaakaupunki Christiania, jossa ei kyllä ollut juuri nähtävää.

Ainoa museo, jossa kävimme oli Carlsberg-museo, joka ei ollut oma toiveeni mutta yllättäen ihan kiinnostava kohde. Carlsbergin alue on tosi iso ja tehdas sekä sen omistaja ovat olleet suuria vaikuttajia kaupungissa. Koska olen muutenkin kiinnostunut kaikesta vanhasta, kelpasi myös vanha olutpanimo. Sitä paitsi pääsylipun hintaan sisältyi kaksi juomaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuokraa pyörä!

Tämän kilometripostauksen lopuksi haluan vielä suositella, että mikäli liikut Kööpenhaminassa, kannattaa ehdottomasti vuokrata pyörä. Pyörätiet ja -kaistat ovat ihan älyttömän toimivia ja silloin pyöräilijöitäkin kyllä riittää. Onneksemme myös siellä oli syyslomaviikko, eikä työmatkapyöräilijöitä ollut ihan niin paljon. Kaistat ovat niin leveitä, että niissä on käytännössä kaksi kaistaa, hitaille ja nopeille.

Kööpenhaminan kaupungin vuokrapyörätelineitä on monessa paikassa, kuten metro- ja rautatieasemilla. Niistä voi vuokrata sähköpyörän verkkopankkitunnuksilla ja palauttaa mihin tahansa ympäri kaupunkia sijaitsevista paikoista. Kööpenhaminan pyöränvuokrausjärjestelmästä on otettu mallia Helsinkiin viime kesänä ilmestyineihin vuokrapyöriin. Pyörässä on näyttö, jossa on kartta ja navigointi! Opin myös uuden käsimerkin, pysähtymismerkin!

Oletko sinä käynyt Kööpenhaminassa? Jaa hyvät vinkit kommentteihin 🙂

Facebook / Instagram / Snapchat: anniinanir/ Pinterest / Bloglovin / Blogit.fi 

Kommentit

 • Ave

  Olipas mielenkiintoisia vinkkejä! Osa oli jo entuudestaan tuttuja, mut paljon tuli myös kaikkea uutta! Oon käynyt kerran Köpiksessä puoltoista vuotta sitten, ja olin sit just ”sopivasti” kuumeessa lähes koko matkan ajan, joten kiertely jäi aika minimiin… Mut riittääpähän sitten ensi kerralle enemmän nähtävää! 🙂

   0
  • Anniina

   Kiva, että tuli uutta! 🙂 Kipeänä reissussa oleminen on ehkä tylsintä ikinä!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.