VALIKKO
13.1.2016 21:40

Krooninen matkakuume – mihin seuraavaksi?

Olen päässyt matkustamaan elämäni varrella aika paljon ja tämänkin asian kohdalla nälkä kasvaa syödessä. Matkusteluintoa ei muuten tarvitse yleensä kauheasti selitellä, ihan yleisesti tunnutaan arvostettavan sitä, että on nähnyt tai haluaa nähdä maailmaa. Tai no toinen motiivi matkustamiseen monille on, että pitää päästä Suomesta karkuun. Mä olen kyllä sellainen kotihiiri, että viihdyn mainiosti Suomessa omalla sohvalla. Silti matkakuume ei ota loppuakseen. Välillä pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle, eikös vaan?

Olen alkanut varovasti haaveille, millaista matkaa tässä alkaisi seuraavaksi suunnittelemaan. Tietysti matkustushaaveita on ihan älyttömästi: haluaisin Kaliforniaan, Nyciin, Islantiin, Väli-Amerikkaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Lofooteille, Japaniin, eri puolille Aasiaa… Noita reissuja varten vaan pitäisi säästää aika kovasti eikä siihen riitä nyt kärsivällisyys.

Mua huvittaisi ihan hirveästi lähteä Lontooseen! Olen viettänyt siellä kielimatkalla kaksi päivää vuonna 2008 eikä siitä kyllä silloin saanut paljon irti. Toinen kiinnostava kaupunkikohde olisi Berliini, mutta poikaystäväni haluaisi seuraavaksi enemmänkin rantalomalle. Mua ei perinteiset rantalomat kiinnosta yhtään, jotain aktiviteetteja pitäisi olla.

Olenkin yrittänyt miettiä, missä voisi olla meille molemmille jotain eli sekä lämpöä, biitsiä ja luontoa että hyviä ravintoloita, kivoja kauppoja ja kulttuuria. Viime kesänä olimme Kreetalla ja Santorinilla ja se oli meidän molempien mielestä onnistunut reissu, vaikkakaan Kreetaan emme erityisemmin ihastuneet. Kreikkaan emme kuitenkaan halua heti lähteä uudestaan.

Tällaisia vaihtoehtoja olen pyöritellyt:

Untitled design

Amalfin rannikko Italiassa. Olen käynyt Italiassa kolme kertaa: kerran Roomassa ja kaksi kertaa eri puolilla Pohjois-Italiaa. Eteläiset osat ovat kuulemma ihan eri maata kuin pohjoiset ja Italia on ihana paikka, joten voisin lähteä tutkimaan tuota länsirannikolla sijaitsevaa niemeä, josta on tallentunut mun Pinterest-kansioon varmaan sata kuvaa.

Untitled design (1)

Kroatia. Pari vuotta sitten olisin varmaan lähtenyt ehdottomasti Kroatiaan, mutta sen hohto on vähän hälventynyt sitä mukaa, mitä enemmän ihmiset käyvät siellä. Onhan siellä varmasti kaunista, mutta kannattaako sinne muuten mennä ja minne sinne?

Untitled design

Portugali. Mun Portugalin tuntemus on hyvin suppea, mutta olen nähnyt monia kauniita kuvia Algarvesta. Onkohan se ihan hirveä turistirysä?

Untitled design (1)

Barcelona olisi aika hyvä yhdistelmä ranta- ja kaupunkilomaa ja monet kehuvat sen maasta taivaaseen. Olen käynyt siellä 9-vuotiaana, joten muistikuvat ovat heikot. Mulla ei kuitenkaan ole jotenkin intohimoja lähteä Espanjaan..?

Osaatteko suositella jotain näistä tai kenties kohdetta tämän listan ulkopuolelta? Vai pitäisikö yrittää tähdätä ensi kesän sijaan ensi talveksi Thaimaahan?

Kuvat: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Kommentit

 • Raisa

  Ehdottomasti peukku Lontoolle! Siellä on paljon näkemistä ja tekemistä. Pidennetty viikonloppu siellä nyt keväällä ja ensi talvena Thaimaahan rannalle? Näin mä tekisin 😉

   0
  • Anniina

   Oi että kuulostais hyvältä 😀 jos rahat riittäis molempiin… Eikös lontoo oo aika kallis?

    0
 • Kaya Ryytty

  Minäkin liputan Lontoolle! Varsinkin joskus huhti-toukokuussa siellä on tosi nättiä! Ja tekemistä kyllä riittää, mä olin viime vuonna kahteen kertaan ja ihan erilaiset reissut tuli 🙂 Mutta onhan Lontoo kallis, tosin jos saa halvat liput ja edullisen hostellin niin ei se paha ole 😉

   0
  • Anniina

   joo, ois kyllä ihanaa! vitsi kun mun poikaystävä ei halua toista kertaa lontooseen vaan johonkin uuteen paikkaan ja meidän piti lähteä yhdessä reissuun 😀 se tässä taitaa nyt olla suurin este sille lontoolle… kenenköhän kanssa lähtisin sinne… 😀

    0
   • Kaya Ryytty

    Äh sanot, että Lontoossa on vaikka miten paljon uutta ja mielenkiintoista – vaikka siellä olisi jo käynyt! 😀 Tai sitten otatte ja meette etelään. Mua kiinnostaa toi Kroatia, meinasin josko sinne kerkeisi kiertelemään vaihdon aikana tai sen jälkeen, kun menen Slovakiaan. Varmasti sieltäkin löytää kivoja ei-turistirysä-paikkoja 🙂

     0
    • Anniina

     On varmasti! Mua kiinnostais myös ne muut maat siinä ympärillä, esim. Slovenia!

      0
 • Raisa

  Lontoon reissuun saa kyllä menemään rahaa, mutta siellä matkailu onnistuu kyllä pienemmälläkin budjetilla. Esim. Norwegian lentää halvasti ja jos on aikaa ja näkee vähän vaivaa, niin majapaikkakin voi löytyä edukkaasti ihan hotellistakin. Riippuu myös ajankohdasta millon aikoo mennä. Ajattelin jo, että taidan tehdä ihan oman postauksen mun blogiin ”Lontoon reissuniksit”, jossa jaan omia hyväksi havaittuja juttuja. Tulee muuten liian pitkä kommentti kun asiaa tosiaan olisi 🙂

   0
 • Personal Loans

  971847

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.