VALIKKO
15.2.2017 18:55

Listat, jotka pitävät minut järjissäni

Bullet journalit ovat tulleet nähtävästi ryminällä Suomeen viimeisen puolen vuoden aika. Niistä näkee nykyään juttua vähän joka puolella. Itsekin kirjoitin viime kesänä siitä, josko aloittaisin bujon. Päädyin kuitenkin ostamaan Harjun Paperista ihanan Rifle Paperin kalenterin. Bujoilu on muhinut mielessä ja houkuttaa koko ajan enemmän, toisaalta tiedän että mun luonne ei ehkä kestä sitä, että jokin näyttää rumalta. Vaatimustasoni visuaaliselle ilmaisulleni on hieman kovempi kuin osaaminen 😀

Bujo voisi kuitenkin olla siitä hyvä, että voisin tehdä samoihin kansiin kaikki nämä listani, joita tällä hetkellä harrastan. Nämä listat oikeasti pitävät mut järjissäni. Mulla pyörii niin paljon asioita aina mielessä, että helpottaa ihan älyttömästi kun kaikille on paikka, johon kirjoittaa ylös. Sitten kun tulee taas levoton olo, voin tuijotella näitä listoja ja huomata, että kaikki on ihan hyvin. Tässä nämä asiat on listattuna, ne on mun hallinnassa ja mun elämä on hallinnassa.

Miten tämä mun listajärjestelmä sitten toimii? Kalenteriin kirjoitan selkeät ja sovitut menot, tapaamiset, luennot ja deadlinet. Siinä ei juuri ole tilaa muille listauksille tai merkinnöille.

Let’s do this! -listaan kirjoitan sitten kaikki mahdolliset asiat, jotka on mahdollista tehdä ja yliviivata. Selkeät koulu-, työ- ja muut tehtävät. Siitä näkee selkeästi, mitä kaikkea on tiedossa. Lisäksi kirjoittelen tuohon myös blogipostausideat. Jokaiselle elämän osa-alueelle on tietysti oma sivunsa tuossa vihkosessa.

Viikkolistaan kirjoitan sitten ihan kaiken mahdollisen, suunnittelen jokaisen päivän. Siihen tulee samat jutut kuin kalenterissa, minkä lisäksi listaan ylös kaikki pienetkin muistettavat asiat, jotka pörräävät mielessä. Jos päivä ei ole ihan täyteen aikataulutettu, suunnittelen myös, mitä teen sillä tyhjällä ajalla.

Sulkavihko sisältää mun hyvien asioiden listan eli aina kun muistan, listaan sinne päivän päätteeksi onnistumisia, ilahduttavia asioita, hetkiä jolloin on tuntunut hyvältä ja niin edelleen. Usein illalla tulee kerrattua vaan niitä epäonnistumisia tai hankalia hetkiä, joten tämän avulla aivot saa käännettyä siihen asentoon, että tapahtuipa tänäänkin monta hyvää asiaa.

Nykyinen kalenterini ulottuu vuoden loppuun, joten sinne asti on aikaa hahmotella mahdollista bujoa ensi vuodelle. Saisinkohan nämä kaikki listani sisällytettyä siihen?

Millainen kalenterisysteemi sulla on?

Kommentit

 • Anniina

  Ai että, tää bujoilu ois kyllä niin mun juttu, mutta kuten sanoitkin, niin mullakaan ei ehkä osaaminen riitä siihen mitä iteltäni vaatisin. Kalenteri on mun paras kaveri ja kaikenlaiset listaukset myös, en ymmärrä miten jotkut pärjää ilman! 😀
  Ihania kuvia sulla tässä postauksessa!

   0
 • Satu

  Kaikki samoihin kansiin vaan 😉

   0
  • Anniina

   Katoinkin sun bujo-postauksen 😀 Ensi vuonna sitten…!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.