VALIKKO
18.1.2017 18:39

Lujasti lempeä

lujasti-lempea

Tykkäsin Maaret Kalliosta Ensitreffit alttarilla -sarjassa ja sen jälkeen olen tykännyt lukea hänen kolumnityyppstä blogiaan Hesarin netistä. Blogin kanssa samanniminen kirja Lujasti lempeä noudattelee samaa filosofiaa kuin blogikirjoituksetkin: elämä ei ole täydellistä, mutta se on tarpeeksi hyvää. Kallio ohjaa tapansa mukaan lujasti ja lempeästi lukijaa kohti itsensä hyväksymistä.

Kirja käsittelee tässä ajassa tyypillisiä ongelmia ja kritisoi aiheellisesti nykyelämää esimerkiksi täydellisyyden tavoittelusta ja kiireisyydestä. Se etenee tunteiden säätelystä ihmissuhteisiin ja riittämättömyyden tunteista armollisuuteen. Moniin kirjan kohtiin on helppo samaistua, ja Kallio selittää avaavasti kokemusten psykologista taustaa. Kallion oma kieli on kuvailevaa mutta helppolukuista. Kirja on täynnä ajatuksia herättäviä toteamuksia, kuten:

Tasapainoinen ihminen pystyy näkemään myös pimeässä. Hänen ei tarvitse sulkea pahuutta, vihaa tai tuskaa pois elämänsä matkalta. Psyykkisesti vahvalla ihmisellä on varaa rauhoittua surunsa, pelkonsa tai ärsytyksensä äärelle. Aito myönteisyys ei kaihda kielteisyyttäkään. S.109

Keskeinen ajatus tässä kirjassa on mun mielestä se, että pitäisi opetella myötätuntoa muita ihmisiä kohtaan ja ennen kaikkea itseä kohtaan. Siinäpä meillä monella on varmasti opettelemista!

Oletko sinä lukenut Maaret Kallion kirjoja tai blogia?

Kommentit

  • Minna Rajala

    Tämä kirja onkin pitänyt lukea jo jonkin aikaa sitten! Mukava, kun kirjoitit siitä! Mä olen kanssa tykännyt Maaretin blogista ja fanitin myös Ensitreffit alttarilla -sarjassa

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.